Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rinkimai 2019: be pažeidimų – niekaip?

Publikuota: 2019 kovo 03 Kategorija: Aktualijos, Rinkimai 2019

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šmeižimo per rinkimus – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje galimai meluota apie perkamus balsus Žemaičių Naumiestyje.
Papildomo darbo radosi ir Šilutės rajono savivaldybės rinkimų komisijai, kuri pradėjo tyrimą dėl galimo rinkimų įstatymo 18 straipsnio, draudžiančio rinkimų komisijų nariams agituoti, pažeidimo.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kaip praneša interneto žiniasklaida, sekmadienį apie 14 val. 10 min. vienoje feisbuko paskyroje, vienoje iš grupių, asmuo nurodė, kad vienas iš kandidatų į Šilutės rajono savivaldybės tarybą perka rinkėjų balsus Žemaičių Naumiestyje ir moka po 5 eurus.
Į policiją dėl paskelbtos informacijos kreipėsi pats kandidatas.
Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

O štai Šilutės rajono savivaldybės rinkimų komisija sulaukė skundo, kad savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą galėjo pažeisti Vainuto rinkimų apylinkės komisijos pirmininkė, kuri, anot pranešėjų, dar prieš išankstinį balsavimą galimai agitavo gyventojus balsuoti už tam tikrus kandidatus.
Rinkimų komisijų nariams agituoti draudžiama.
Savivaldybės rinkimų komisija pradėjo tyrimą.
Įstatymą galimai pažeidusiai Vainuto rinkimų apylinkės komisijos pirmininkei gresia atleidimas iš rinkimų komisijos, ji taip pat gali būti patraukta atsakomybėn įstatymų nustatyta tvarka.

1 skaitytojų komentaras
nu 2019 kovo 4d., 17:3681.7.99.98
tikrai pilnas miestas neskaidrumo steponkus pats vaziniejo po silute… o tie kure parsidave uz penkis eur tai tikri runkeliai

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą