Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

“Žvaigždūnės” pergalės – jubiliejų mininčiai Šilutei

Publikuota: 2011 kovo 17 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Šokių klubo 'Žvaigždūnė' nuotr.Šokių klubo 'Žvaigždūnė' nuotr.

Šokių klubas „Žvaigždūnė“ (vad. Loreta Stanelienė ir Gintarė Stanelytė), pelnydamas aukščiausius apdovanojimus Lietuvos šiuolaikinio meno erdvėje, neša Šilutės – Lietuvos kultūros sostinės vardą per visą šalį.

Neseniai su prizinėmis vietomis grižę iš Panevėžyje vykusio tarptautinio konkurso „Euro Dance 2011“, „Žvaigždūnės“ šokėjai ir toliau siekia naujų pergalių.

Kovo 12 – 13 d. Kauno Girstučio kultūros centre įvyko VII respublikinis vaikų ir jaunimo šiuolaikinio ir modernaus šokio konkursas – festivalis „Šokio erdvėje 2011“. Konkurse dalyvavo per 100 kolektyvų, kurie varžėsi įvairių stilių šokių kategorijose.

Visi konkurse dalyvavusių kolektyvų nariai ir jų vadovai buvo apdovanoti padėkos raštais bei festivalio suvenyrais.

Kiekvienoje amžiaus ir stiliaus grupėje buvo skelbiami I, II ir III vietos laimėtojai. Jie buvo apdovanoti festivalio diplomais, taurėmis bei suvenyrais. Kiekvienoje stiliaus grupėje buvo skelbiami Grand Prix laimėtojai, kurių laukė didžioji konkurso taurė ir 500 litų premija.

„Žvaigždūnė“ šiame konkurse pristatė penkias grupės, kurios parodė šokius iš naujosios programos.

Mažieji žvaigždūniukai su naujuoju šokiu „Music box“ aplenkė net 13 šalies kolektyvų ir laimėjo II vietą. Vaikučiai kartu su juos į konkursą lydėjusiais tėveliais apipylė savo vadovę Gintarę Stanelytę baltomis tulpėmis ir džiaugsmo šūksniais.

Komplimentų iš kitų kolektyvų vadovų ir dalyvių dėl puikių naujųjų sceninių kostiumų mažieji “Žvaigždūnės” šokėjai sulaukė dar prieš pasirodymą scenoje. Juos linksmino, kartu su jais fotografavosi ir autografus šokėjams dalijo „Vaikų Eurovizijos“ nacionalinės atrankos nugalėtojai Nojus Bartaška – Bartas ir Lina Joy.

Paauglių amžiaus grupėje šokėjas irgi lydėjo sėkmė – laimėta II vieta ir taurė.

Itin aukšto komisijos įvertinimo ir žiūrovų palaikymo sulaukė ,,Žvaigždūnės“ moterų grupės šokis „Absolut cream“, kuris buvo pripažintas pačiu geriausiu suaugusiųjų kategorijoje. Moterims paskirta I vieta ir taurė.

Moterys šiame konkurse dalyvavo jau antrą kartą (pernai jos laimėjo III vietą). Jau kitą dieną po konkurso, moterys gavo kvietimą iš laisvalaikio centro „7 mūzos“ balandžio mėnesį dalyvauti suaugusiųjų kolektyvų projekte Vilniuje, NEW YORK muzikiniame teatre.

Na ir pats svarbiausias konkurso momentas – konkurso „Šokio erdvėje 2011“ absoliutaus nugalėtojo paskelbimas. Prieš paskelbiant aukščiausiąjį apdovanojimą, komisijos pirmininkas renginio globėjas Seimo narys Stanislovas Buškevičius kalbėjo, kad visi dalyvavę kolektyvai tokiame konkurse jau yra nugalėtojai. Bet konkurso nuostatams reikalaujant turėjo būti paskelbtas geriausias iš geriausiųjų. Tiek visų kolektyvų vadovai ir dalyviai, tiek žiūrovai, rezultato paskelbimo laukė su didžiule įtampa. Grand Prix, didžioji konkurso taurė ir 500 litų premija atiteko ,,Žvaigždūnei” už vyriausiųjų merginų šokius „Libertango“ ir naująjį „Kleopatra“.

Šio konkurso vaizdo įrašas patalpintas www.internetinetv.lt

Gintarė Stanelytė

Šokių klubo “Žvaigždūnė” nuotr.

Rašyti komentarą