Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žiema baigiasi tik kalendoriuje

Publikuota: 2019 vasario 28 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Į Lietuvą grįš šalčiai, pūs stiprus vėjas.

Ketvirtadienio dieną Lietuvos orus lems ciklonas. Bus debesuota su pragiedruliais, gana drėgna ir vėjuota. Daugelyje vietovių protarpiais numatomi krituliai. Pirmoje dienos pusėje vyraus nedidelis lietus, o po pietų, pradedant šiauriniais rajonais, lietų ims keisti šlapdriba, vakare – sniegas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pirmoje dienos pusėje vyraus smarkokas vakarų vėjas. Antroje dienos pusėje vėjas suksis iš šiaurės vakarų ir pradės nešti šaltesnį orą, todėl taps žvarbus ir gūsingas, daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s. Temperatūra dieną dar spės pakilti iki 3–8 laipsnių šilumos, o vakare pradės šalti.

Kovo 1-os naktis bus gana debesuota. Daug kur numatomi krituliai, vyraus sniegas. Daugelyje rajonų susiformuos plikledis. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, šiaurės, 8–13 m/s, vietomis gūsiai dar sieks 15–18 m/s. Temperatūra naktį kris iki 0–5 laipsnių šalčio.

Pirmoji pavasario diena bus debesuota su pragiedruliais. Kritulių sulauksime jau mažiau negu naktį ir ne visur, bet vėl daugiausia snyguriuos. Daug kur laikysis plikledis. Smarkokas vėjas tebepūs iš šiaurės, šiaurės vakarų, bet pavojingų gūsių jau nebenumatoma. Diena bus šaltoka, vyraus silpnai neigiama temperatūra, tik arčiau jūros gali būti truputį šilčiau.

Šeštadienį pragiedrulių bus daugiausiai, o krituliai didesnėje šalies dalyje mažai tikėtini. Vietomis reikės pasisaugoti plikledžio. Vėjas suksis iš vakarų ir aprims. Naktį spustelės 4–9 laipsnių šaltukas, net pajūryje bus 1–3 laipsniai šalčio. Dieną temperatūra svyruos tarp 1 laipsnio šalčio ir 3 šilumos.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą