Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Sėkmės pamokos Šilutės pirmojoje gimnazijoje

Publikuota: 2011 kovo 16 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Paskaitą skaitė Klaipėdos universiteto andragogikos katedros dėstytojas, lektorius K. Trakšelys. (Idilijos Giržadaitės nuotr.)Paskaitą skaitė Klaipėdos universiteto andragogikos katedros dėstytojas, lektorius K. Trakšelys. (Idilijos Giržadaitės nuotr.)

Neseniai Šilutės pirmojoje gimnazijoje buvo surengta sėkmės mokyklos paskaita, kurią skaitė Klaipėdos universiteto andragogikos katedros dėstytojas, lektorius Kęstutis Trakšelys.

Paskaitoje dalyvavo visi užsiregistravę mokiniai ir mokytojai, norintys susikurti sėkmingą gyvenimą ar karjerą. Paskaitos tema – Konstruktyvus bendravimas ir asmens įvaizdžio kūrimas, išliekant savimi, o ne mėginant sukurti visai kitokį žmogų nei esi.

Lektorius daugeliui tik priminė mūsų vertybes. Kaip didžiausią vertybę jis išskyrė šeimą, kuri  mūsų gyvenime svarbiausia. Antroje vietoje eina sveikata, toliau - išsilavinimas, darbas arba karjera. Mažiau svarbesni draugai, o pinigai liko tik penktoje vietoje. Tačiau negalima į šias surašytas vertybes žiūrėti rimtai, nes kiekvienas žmogus jas gali sudėlioti kitaip, pagal save, savo gyvenimą ir požiūrį.

Lektorius K. Trakšelys papasakojo apie įvaizdžio formavimą: mūsų asmenybė susideda iš dviejų dalių – matomos ir nematomos. Matoma dalis – tai mūsų išvaizda, elgesys, kalba, stilius, nematoma – emocijos, požiūris, vertybės, charakteris, temperamentas, kuriuos kuriame tik mes patys, taip susikurdami savo sėkmę. O sėkmei labai reikalingas tinkamas charakteris.

Dar sėkmei reikalingi bendravimo pagrindai. Bendraudami keičiamės informacija, suteikdami galimybę geriau suprasti ir pažinti save patį, galime dalintis savo mintimis, jausmais ir kurti savo įvaizdį. Visų svarbiausia, jei nori ir sieki būti sėkmingas, – pozityvinis požiūris. Tačiau pirmiausia  visur ir visada reikia išlaikyti žmogiškumą.

Gimnazistai jau laukia naujų sėkmės pamokų, kurios turėtų įvykti dar šiais metais.

Idilija Giržadaitė, Šilutės pirmoji gimnazija

Rašyti komentarą