Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Šilutės Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje startavo du „Erasmus+“ projektai

Publikuota: 2019 sausio 13 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Šilutės Martyno Jankaus pagrindinė mokykla jau antrą dešimtmetį dalyvauja tarptautiniuose projektuose. Po pirmojo ,,Comenius“ projekto vykdėme keletą ,,Nordplus Junior“ fondo finansuojamų projektų.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šiais metais mokykloje startavo du programos ,,Erasmus+“ strateginės partnerystės projektai: KA201 ,,Įrašyta į akmenį“ ir KA229 ,,Atverkite duris į skaitmeninį pasaulį: antros kartos saityno įrankiai“. Abu projektai dvejų metų trukmės.

Projektų koordinatorės Aida Skarbalienė ir Rita Barkauskienė dar rugsėjo pradžioje projektus pristatė mokytojų metodinei tarybai, kolegoms. Mokykloje gausu iniciatyvių mokytojų, sutikusių dalyvauti projekto vykdytojų komandoje. Mokinių tėveliams projektai pristatyti projekto dalyvių susirinkimo metu bei Tėvų dienos metu lapkričio 28 d.

Dažnai pastebime, kad mokiniai nepažįsta savo artimiausios aplinkos, nežino savo šalies istorijos. Projektu ,,Įrašyta į akmenį“ mes, partneriai iš Rumunijos, Čekijos, Ispanijos, Italijos, Anglijos ir Lietuvos, sieksime artimiau dalyvius supažindinti su šalies pilių praeitimi, jų valdovais, heraldika, amatais, menu ir muzikos instrumentais, valgiais ir gėrimais. Dalyviai bus mokomi pastebėti kultūrinius panašumus ir skirtumus skirtingose šalyse, savo įžvalgas perteikti kūrybinėse užduotyse piešiant, lipdant, kuriant komiksus, vaidinant viduramžių scenas. Projekto vykdymo detales, veiklas ir jų atlikimo terminus, sklaidos būdus ir galimybes, poveikį mokyklos bendruomenei visų 6 šalių projekto koordinatoriai jau aptarė pirmajame susitikime Novy Jyčin, Čekijoje, spalio 22-25 d. Į kitą kelionę Ispanijon kovo pabaigoje pagal šį projektą kartu su mokytojomis vyks 5 mokiniai. Iki išvykos laukia nemažai programoje numatytų veiklų. Viena iš jų – mokymasis pagrindinių keliautojo frazių partnerių kalbomis.

Šiuolaikiniai vaikai auga apsupti technologinių naujovių. Tačiau ne visi mokiniai ir mokytojai moka jomis naudotis, kad tai būtų naudinga edukaciniu aspektu. Projektu ,,Atverkite duris į skaitmeninį pasaulį: antros kartos saityno įrankiai“ sieksime sužinoti naujų internetinių įrankių panaudojimo galimybių, kad mokymasis ir mokymas būtų linksmas ir patrauklus procesas. Ypatingas dėmesys bus skiriamas individualiai pažangai, mokymo ir mokymosi procesui, o ne rezultatui. Veiklos pagal programą jau vykdomos, tačiau pirmame koordinatorių susitikime Turkijoje 2019 metų sausį koordinatoriai iš partnerių šalių – Lenkijos, Rumunijos, Turkijos, Graikijos ir Lietuvos – aptars detales bendraudami tiesiogiai, sužinos daugiau apie vieni kitų kompetencijas, pasidalins gerąja projektų vykdymo patirtimi.

Abu projektus sieja ir bendri tikslai: skatinti skaitmeninį raštingumą, vystyti kalbines kompetencijas bendraujant tiek žodžiu, tiek raštu. Mokiniai bus mokomi konstruktyvaus mąstymo priimant sprendimus, atliekant kūrybines užduotis. Mokytojai keisis patirtimi, mokysis vieni iš kitų ir naujienomis dalysis su kolegomis mokyklose. Mokinių tėveliai, palaikydami savo atžalas, plės savo akiratį, mokysis interneto subtilybių, lavins kalbinius įgūdžius, o svarbiausia, – sustiprins emocinį ryšį su savo vaiku. Puoselėdami savo kultūrą, neužmiršime, kad tik toleruodami kitaip mąstančius ar išpažįstančius kitokią kultūrą ar religiją, augame ir patys kaip asmenybės.

Už aktyvią projektinę veiklą laukia puikus atlygis – dalyvių kelionės į Čekiją, Rumuniją, Turkiją, Graikiją, Lenkiją, Ispaniją, Angliją.

Projekto vykdytojos A. Skarbalienė, R. Barkauskienė

Rašyti komentarą