Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Metų pradžia žada būti audringa

Publikuota: 2018 gruodžio 31 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį dangų, kaip jau įprasta, dengs pilkas debesų šydas, tik šiaurės vakariniuose rajonuose tikėtini trumpalaikiai pragiedruliai. Šalies pietrytiniuose ir rytiniuose rajonuose lengvai pasnyguriuos. Vietomis išsilaikys plikledis. Vidutinio stiprumo vėjas pastoviai keis kryptį. Temperatūra pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio Utenos bei Panevėžio apskrityse iki 3 laipsnių šilumos prie jūros.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Naujųjų metų išvakarėse temperatūra daug kur pažemės iki 0-4 laipsnių šalčio, kelius ir šaligatvius padengs plikledis. Prie jūros žemiausia temperatūra sieks 1-3 laipsnius šilumos. Artėjant vidurnakčiui į vakarinius rajonus atkeliaus krituliai, pirmiausia snyguriuos, vėliau sniegą keis šlapdriba. Šalies rytuose Naujuosius metus tikėtina sutikti be kritulių, tačiau iki ryto ir šiose regionuose pabirs snaigės ir šlapdriba, o pajūryje tuo metu jau lynos. Keičiantis kritulių būviui kai kur formuosis lijundra, o stiprėjantis vėjas sukels pustymą. Rytą prie jūros ir Žemaitijoje vėjas jau įsismarkaus iki 15-18 m/s, dieną jis stiprės toliau gūsiai daug kur sieks 15-20 m/s, pajūryje kartais iki 22 m/s. Dienos metu švininio atspalvio debesys į Lietuvą neš šlapdribą ir lietų. Oras sušils iki 1–6 laipsnių šilumos.

Trečiadienį orai išliks audringi, siautėjantis (15-20 m/s, prie jūros iki 23 m/s) vėjas pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų, su juo į šalį ims veržtis šaltis. Naktį lietų keis šlapdriba ir sniegas, o dieną beveik visoje Lietuvoje gana gausiai snigs. Naktį prie neigiamų temperatūrų daug kur susidarys plikledis. Rytą ir dieną sunkumų iškils dėl pustymo ir pūgų. Naktį termometrai rodys tarp 0-2 laipsnių šalčio, pajūryje bus apie 2 laipsnius šilumos, dieną sulauksime nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį pokyčių numatoma nedaug, orai pradės gerėti tik dieną. Naktį snigs, dieną vyraus nedidelis sniegas. Pustys, naktį ir rytą vis dar kils trumpos pūgos. Šiaurės vakarų, šiaurės vėjo gūsiai naktį ir rytą daug kur sieks 15–20 m/s, pajūryje iki 21-23 m/s. Popietę vėjas greitai rims. Temperatūra naktį kris iki 3–8 laipsnių šalčio, dieną išsilaikys 1–6 laipsnių šaltukas.

Penktadienio naktį sustiprėjus anticiklono poveikiui, menkai pasnyguriuos tik kai kur. Debesys praplyš ir temperatūra staigiai žemės iki 6-11, vietomis iki 15 laipsnių šalčio. Dieną iš vakarų priartės naujas ciklonas – iki vakaro snigs beveik visoje šalyje, pustys, vietomis kils trumpa pūga. Šiaurės vakarų vėjas, keis kryptį į vakarų, pietvakarių, Lietuvos vakaruose stiprės iki 14 m/s. Aukščiausia temperatūra bus fiksuojama vakare – svyruos nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio, pajūryje apie 0 laipsnių.

Savaitgalį orai išliks žiemiški. Šeštadienis numatomas kiek šiltesnis, tad į sniegą kai kur įsimaišys šlapdriba. Sekmadienį vėl bus kiek šalčiau, o kritulių mažiau.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą