Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Medžiotojai slepia šautuvus

Publikuota: 2010 gruodžio 29 Kategorija: Aktualijos, Rajone

am.lt nuotr.am.lt nuotr.

Matydami, kad dėl storos sniego dangos miškuose laukiniams gyvūnams tampa vis sunkiau susirasti maisto, Šilutės rajono medžiotojai jau prieš dvi savaites nutraukė visų taip pamėgtas medžiokles su varovais ir ėmėsi gelbėti žvėris nuo baltojo bado.

Pasak Šilutės rajono medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovės Nijolės Endrikienės, šiame kilniame darbe krašto medžiotojai bendradrabiauja su miškininkais: medžiotojai veža į miškus daržovių ir grūdų šernams, miškininkai parūpina jaunų medžio šakų stirnoms graužti.

Būtų gerai atskirose miško vietose nuvalyti sniegą, kad stirnos turėtų kur saugiai atsigulti. Mat gulėdami ant sniego šie kanopiniai žvėreliai rizikuoja peršalti ir susirgti jiems pražūtingu plaučių uždegimu. Deja, anot N. Endrikienės, tam nėra jokių galimybių. Juolab dabar, kai dėl nesibaigiančio sniego kelius prižiūrinčios įmonės nepajėgia susitvarkyti su savo darbu.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas rekomenduoja nerengti medžioklių su varovais iki kitų metų sausio pabaigos. Tuo tarpu N. Endrikienė galvoja, kad šį medžioklės su varovais sezoną, kuris baigiasi vasario 15 d., krašto medžiotojai vargu ar iš viso beišsitrauks savo šautuvus, mat žvėrys ir taip bus išvargę nuo tokios žiemos. Nebent kuris vienas kitas klubas sumanytų pamiškėse pagainioti plėšrūnus.

Rašyti komentarą