Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ša, opozicionieriai! Ša!

Publikuota: 2016 vasario 19 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

V. Pozingis. Jo asmeninio turto pagerinimas ir vertės padidinimas niekaip nesusijęs su jo asmenine nauda. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)V. Pozingis. Jo asmeninio turto pagerinimas ir vertės padidinimas niekaip nesusijęs su jo asmenine nauda. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Asmeninio turto pagerinimas ir vertės padidinimas niekaip nesusijęs su to turto savininko asmenine nauda.
Bent jau taip – maždaug ar panašiai – teigia žaliasis valstietis Virgilijus Pozingis.

Taip, tai tas pats Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, kuris praeitų metų rudenį supainiojo viešuosius ir privačius interesus, kai derino Šilutės rajono savivaldybės tarybai teiktą sprendimo projektą dėl partnerystės su Paičių melioracijos statinių naudotojų asociacija, kurios narys jis pats yra, teikiant paraišką melioracijos statinių rekonstrukcijos projekto įgyvendinimui ir galimam jo kofinansavimui ateityje.

To pakako, kad V. Pozingis prarastų savivaldybės tarybos opozicijos (mažumos) pasitikėjimą.
Rajono valdantieji – priešingai.
Jie ir toliau patiki V. Pozingiui vadovaujančias pareigas įvairiose komisijose ir darbo grupėse.
Dar juo pasitiki 376 rinkėjai.
Sausio mėnesį įvykusiame tarybos posėdyje opozicija pakvietė rajono valdančiąją daugumą atstatydinti V. Pozingį iš pareigų, kaip praradusį tarybos politinį pasitikėjimą.
Vakarykščiame posėdyje liberalsąjūdietis Raimundas Ambrozaitis pasiteiravo mero „tvarkiečio“ Vytauto Laurinaičio, ar buvo atsižvelgta į šį tarybos mažumos raginimą.
Tikriausiai juokaujate – meras su tuo niekaip nesusijęs.
„Kadangi administracijos direktoriaus pavaduotojas yra pavaldus administracijos direktoriui, tai jo ir klauskite“, – pareiškė meras.
Bet tuo metu jau nebuvo kam peradresuoti šį klausimą – administracijos direktorius socialdemokratas Sigitas Šeputis jau buvo išėjęs iš posėdžių salės.
Todėl ir laisvės sąjungietis Arvydas Jakas veltui stengėsi priminti S. Šepučiui jo rinkimų programą, kurioje esą buvo juodu ant balto parašyta, kad jis žadėjo nesitaikstyti su korupcija, protekcionizmu, viešųjų ir privačių interesų konfliktais bei pitknaudžiavimu tarnyba.
Be to, tai buvo parašyta kandidato į merus S. Šepučio programoje – su dabartinėmis jo pareigomis tai niekaip nesusiję.
Kaip jau buvo minėta, tarpusavyje niekaip nėra susiję ir asmeninio turto pagerinimas su to turto savininko asmenine nauda.
Bent jau taip buvo galima suprasti iš V. Pozingio atsakymo į tarybos konservatoriaus Zigmanto Jauniaus klausimą, ar jis – V. Pozingis ir jo šeimos nariai pasitraukė iš Paičių melioracijos statinių naudotojų asociacijos.
„Aš iš ten nepasitraukiau. Jeigu iš ten pasitrauksiu, šis projektas bus nevertinamas ir bus atmestas pagal bendrą tvarką, – paaiškino V. Pozingis. – Aš neslėpiau to dalyko, kad ten yra mano žemės sklypas, kad ten papuola. Neslėpiau to dalyko. Ir šiandien aiškiai pasakiau, kad aš asmeninės naudos iš šio projekto įgyvendinimo negausiu“.
Ir iš viso, tarybos opozicijai derėtų prisiminti prieš pusmetį mero jiems duotą pamokymą, kad klausimai turi būti gerai apgalvoti.
Be to, prieš bandant įžvelgti krislą kito akyje derėtų bent žvilgterėti į veidrodį.
Mat, kaip vakarykščiame posėdyje priminė meras, ir dabartinėje taryboje esama politikų, kurie savo laiku supainiojo viešuosius ir privačius interesus, bet nė vienas neatsisakė savo mandato.
Vienas iš tokių – pats tarybos narys – meras.
Žinoma, savikritika – dalykas rimtas.
Tačiau su V. Pozingiu ir jo veiklos vertinimu, ko gero, tai niekaip nesusiję.
Todėl ša, opozicionieriai! Ša!
Kitaip jums gresia būti pripažintais niekaip nesusijusiais su darnios bendruomenės kūrimu rajone.

1 skaitytojų komentaras
.. 2016 vasario 19d., 10:305.20.112.144
man įdomu kaip ten buvo renovuojamas kažkoks įdomus namas ir klojamas kiemas kažkokiomis trinkelėmis kai kažkas buvo seniūnaitis. Ar ten ne asmeninė nauda jeigu viskas yra cžvistinio bendro katilo nauda?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą