Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės mokytojai: „Mes esame niekas“

Publikuota: 2016 vasario 17 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Prašome nusiimti kepures – paskutinis kaimo mokytojas išeina pro vartelius…

Išeina mokytojas pro vartelius. Uždaro juos ir trumpam stabteli. Apžvelgia vandens platybes – juk dar taip neseniai čia ir žmonės kūrė gyvenimą. Paskui lėtai apsigręžia ir toliau brenda, baugščiai žvalgydamasis aplinkui ir sau po kojomis.
Maždaug taip – kaip šiame filmuotame vaizdelyje: https://www.youtube.com/watch?v=aGhf33R752I&feature=youtu.be

Oresto Lidžiaus nuotr.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Šengenas suteikė mums galimybę laisvai keliauti po ES.
Šalies valdžia savo sprendimais palengvino apsisprendimą.
Buvo metai, – ne taip seniai, – kai „išėjo“ Šilutė.
Pernai – Mažeikiai.
Įdomu, kada Klaipėdos eilė?
O kada užkalsime paskutinės kaimo mokyklos duris su visais langais?…
Trečiadienį po pietų Šilutėje piketavo mokytojai.
Susijęs: “Šventės baigėsi. Kyla nepasitenkinimo banga”
Susirinko jų gerokai per 50.
Pakalbėjo, išliejo nuoskaudas dėl veržiamų diržų, padiskutavo su vietinės valdžios vyrais ir… nieko.
„Mes esame niekas“, – reziumavo piketo organizatoriai.
Ne visai taip. Jeigu jau radote savyje drąsos išeiti į gatvę ir valdžios vyrams į akis išsakyti savo nuomonę, tai tikrai nesate niekas.
Deja, kitaip jau nebus.
Susijęs: “Mokyklų tinklo pertvarka. Be emocijų”
Mokinių ir toliau mažėja, mokinio krepšelyje vis garsiau švilpauja vėjai – kažkam teks imti į rankas ubago terbą. Arba emigruoti.
Šilutės valdžios vyrų teigimu, jie dėl to nekalti. „Atsakomybės dėl emigracijos aš neprisiimu, – atsakingai pareiškė savivaldybės administracijos direktorius socialdemokratas Sigitas Šeputis. – Kreipkitės į jaunus žmones…“
Jauni, deja, išeina – ačiū Šengenui ir šalies valdžiai…
Ketvirtadienį prie Šilutės kultūros ir pramogų centro planuoja piketuoti už savo mokyklų išsaugojimą kovojančios Traksėdžių, Pašyšių ir Gardamo bendruomenės.
Savivaldybės taryba sprendimą dėl mokyklų tinklo optimizavimo irgi žada priimti rytoj.
Susijęs: “Valdžia negali būti silpna”
Tai kada užkalsime paskutinės kaimo mokyklos duris su visais langais?…

8 skaitytojų komentarai
Iš savivaldybės 2016 vasario 17d., 21:0394.242.250.117
S.Šeputis visai neseniai deklaravo, kad jam svarbiausia žmogus, bet pasirodo pinigai, pinigai, pinigai. Jei pasiknistumėme iki problemos šaknų atrastumėme faktą: ar kuris nors meras ar politikas sakykime per pastaruosius 10 metų nėrėsi iš kailio, įtikinėjo verslininkus atvykti į Šilutę, padaryti šiltnamio salygas jiems įsikurti? Ar atsidarė kokia gamykla, nekalbu apie įvanotyvią? Kur dangų rėžiantys kranai ir kylantys gamyklų mūrai? Visų galvos persmelgtos ES fondais. Statom gaisrinę, statysim kultūrkę, statysim basaeiną,… o kas beis į juos. Svarbu atkatas, paskui matysim. V.Laurinaiti, girkis pritrauktom investicijom, nes dėl viso šito esi kaltas TU!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 49 Thumb down 6

Atsakyti

Anal-itikas 2016 vasario 17d., 22:3178.61.120.129
O kur piketuotojai buvot kai hidraulinių pavarų metąlą prixvatizavom, ar kolūkių fermų plytas nešioti pradėjom , kai didžiuliai kranai prie spirito gamyklos darbavosi? Kai vietoj Egminos MaXima iųšsiplėtavo? Kai vietoj vietinių bankų užsieniečiai įsigalėjo. Nematėt, nieko nežinot? tai ko jūs dabar norit? Naujųjų Vasiukų? O kodėl neprotestuojat kad vietoj atlyginimų surūdijusius tankus perkam, karą rusam skelbiam ir to pasekoje ūkininkai karves šeria už dyką. Jau tiek nusigyvenom kad pabėgėliai sirai nei į tą pusę nežiūri, nors kiekvienam po 600 eurų siūlom? Atėjo laikas ir mokytojam užverti duris, nes matomai mūsų šviesuoliai mokytojai nesugebėjo ir dabar nesugeba apšviesti tamsuoliam protą. Ir ne Laurinaitis čia kaltas kad vietoj kelio pasirinkom labai prastą takelį. Ką čia jaunimas veiks jei viska uždarėm dabar kursim “inovatyvią gamyklą” bet būt smalsu pamatyt tą įnovatyvujį valdžios kritiką ,kodėl jis neatneša tos inovatyvios gamyklos (Naujųjų Vasiukų) projekto?

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 19 Thumb down 21

Atsakyti

Valentina 2016 vasario 17d., 21:5578.61.27.215
Baisu,kaip vyksta Lietuvos tuštejimo metas.Liko tik idijotai ir patrijotai.Tie kas gali kurti,gimdyti išvyko,nes nereikalingi jie Lietuvai .Nejau nesulauksim organizuoto streiko prieš žmogaus orumo žeminimą. Mes tą valdžią išrinkom,mes ją galim ir nuversti.Tegul nemano ,kad jie visagaliai.Tešlagalviai kada nustosite naikinti kaimo kultūrą.Buldozeriniu principu uždarineti mokyklas.Kaimas ir taip merdi.Kultūrinio gyvenimo jokio,nes kultūros namai išdraskyti ir uždaryti.Mūsų laikais ,mokykleles nebuvo pilnos,jungdavo po dvi klases ir kokie tie okupantai buvo,mokyklų neuždarinejo ,kultūros namų irgi.Vyrai ,valdžios vyrai patys lanke mokyklas ,ką jūs darot.Norit ,kad liktumem beraščiais,degradavusiais kaimiečiais.Būkit prakeikti su savo pertvarkom sakau jums kaip mama ir močiutė.LINKIU JUMS IR JŪSŲ ŠEIMOMS ATSIDURTI TOKIOJ SITUACIJOJ Į KURIA STUMIAT PAPRASTUS KAIMO ŽMONES,JŲ DEKA JŪS NEBADAUJAT ,Kaip baiksis kaimiečio kantrybe ,mažai nepasirodys

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 39 Thumb down 5

Atsakyti

buvus mitinge 2016 vasario 17d., 22:0278.61.75.197
Šeputis šiandien sarkastiškai rėžė – emigruokit, laukia eilės jaunų mokytojų. Apsižvalgom – kur tas jaunimas, trypiantis už nugaros.. Šeputi, pedagoginiuose universitetuose – tuštėjimo metas.. Naivu nežinoti, ar patogu?
Švietimo atstovų šiandien nebuvo matyt, o ir meras, neseniai buvęs mokytoju, galėjo nepasididžiuot. Išleido Šeputį mokytojų ramint. Tik atsakymai kažkokie neįtikinantys, mokyklos jau turi skolų už 2016 metus. Už būsimus metus.
Vaizdelis toks, kad šiaip atėjo pasišnekėt kažkoks žmogelis pagyvenęs vos ne apie orą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 44 Thumb down 2

Atsakyti

aras 2016 vasario 17d., 22:375.20.113.201
Tai ko tie “krebezdos” į tą valdžią eina, kad pakeisti nieko jau nebegali? :) Cirkas

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 34 Thumb down 2

Atsakyti

.. 2016 vasario 18d., 11:585.20.112.144

ne mokytojai.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

:( 2016 vasario 18d., 15:0888.119.253.65
Apkvailinti žmogų, kad ir išsimokslinusį, nėra labai sunku. Bet labai nemalonu sau pripažinti, kad apsikvailinai.
Apsikvailinai, nes taip gražiai pasveikino Kalėdų proga – asmeniškai, laišku. Apsikvailinai, nes sakė tau tai, ką pats(i) labai norėjai girdėti. Apsikvailinai, nes tave nupirko tavo paties pinigais…
Apmaudu, bet meistriškai tai daro.
Krepšelio lėšos – visas blogis. Jį skirsto kažkur toli – Vilniuje (anksčiau sakydavo Maskvoje :) ). O čia – anot pono – ,,mums taip pat skauda”. Todėl (iš to skausmo) paskiriame sau pareigybinius priedus (ne iš krepšelio – šiaip iš biudžeto…). ,,Skaudu” todėl pasididiname transporto išlaidų kompensacijas (per metus apvažiuosime aplink žemę!). Liūdna, todėl pirksime naujus automobilius, skrisime į saulėtą Turkiją…
Koks skirtumas, šunys loja ar kaukia – karavanas, tvarkingas ir teisingas, vis tiek eina. Visai kaip Druskininkuose.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 2

Atsakyti

.. 2016 vasario 20d., 18:555.20.112.144

jeigu būtų niekas kaip čia jie save pasivadino tai nuo jų nesklistų tas negeras kvapas

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą