Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Oficialu: Vyriausybė pritarė Ketvirto sveikatos sistemos plėtros etapo planui

Publikuota: 2015 gruodžio 11 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

sam.lrv.lt nuotr.sam.lrv.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu patvirtintas Ketvirto sveikatos sistemos plėtros ir ligoninių tinklo konsolidavimo etapo planas. Sveikatos apsaugos ministerijos parengto plano, kurį numatoma baigti vykdyti iki 2017 m. gruodžio 31 d., tikslas – stiprinti pirminę sveikatos priežiūros grandį, užtikrinti daugiau paslaugų vyresnio amžiaus žmonėms, racionaliai panaudoti ligoninėse turimas lovas.

Naujajame plane numatytos trys veiklos kryptys. Tai pirminės sveikatos priežiūros grandies stiprinimas, ambulatorinių paslaugų plėtra, profilaktika. Antroji kryptis – slaugos, ilgalaikio gydymo, paliatyvios pagalbos ir geriatrijos paslaugų plėtra bei intensyvesnis dienos stacionaro, dienos chirurgijos, stebėjimo paslaugų vystymas. Trečioji kryptis numato, kad, optimizuojant stacionarines paslaugas, nesudėtingos paslaugos bus perkeliamos į dienos stacionaro, dienos chirurgijos ir ambulatorinį lygmenį, nepabloginant šių paslaugų kokybės ir saugumo.

Priėmus nutarimą, per 10 darbo dienų sveikatos apsaugos ministrė planui įgyvendinti sudarys Ketvirto restruktūrizavimo etapo koordinavimo komisiją. Taip pat bus sudarytos kiekvienos apskrities reformos koordinavimo tarybos, kurios rengs restruktūrizavimo planus, pasirinkę priimtiniausią apskričiai pertvarkos modelį.

Rengiant Apskričių restruktūrizavimo planus, bus laikomasi atitinkamų kriterijų ir siekiama numatytų rodiklių. Akušerijos ir chirurgijos paslaugoms bus taikomi kriterijai, susiję su ligoninėse priimtų gimdymų ir didžiųjų operacijų skaičiumi. Priimti gimdymus galės ligoninės, kuriose per metus gimdė nemažiau kaip 300 gimdyvių, o chirurginėms paslaugoms teikti nustatytas 400 didžiųjų operacijų per metus skaičius. Nustatant akušerinių ir chirurginių paslaugų teikimo galimybes taip pat bus atsižvelgiama į kitus faktorius – didesnį kaip 50 km. atstumą nuo rajono iki artimiausios akušerines paslaugas teikiančios ligoninės, gautą ES fondų paramą, dalyvavimą Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programoje. Sprendimą dėl chirurginių paslaugų tolesnio teikimo konkrečiose gydymo įstaigose priims Apskričių koordinavimo tarybos.

Pagal planą iki 2016 m. kovo 31 d. slaugos lovų skaičius turi būti padidintas nuo 2 iki 3 lovų 1000 gyventojų, o iki 2016 m. pabaigos turi būti padidinta ambulatorinių paslaugų apimtis, įsteigta ne mažiau kaip 30 geriatrijos skyrių ir kabinetų, o iki 2017 m. pabaigos lovų užimtumas ligoninėse turi būti padidintas iki 300 dienų per metus. Įgyvendinant ketvirto etapo planą bus įvesta nauja ilgalaikio gydymo paslauga, numatyti ir daugiau rodiklių.

sam.lrv.lt inf.

3 skaitytojų komentarai
Jis 2015 gruodžio 11d., 11:3684.15.184.249
Tai štai ko Šilutės ligoninė bijo? Ir bando gelbėtis ale prisijungiant Šilutės pspc. Melo daugiau nei vežimu š….. vežk

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 0

Atsakyti

Kuršuopakastas 2015 gruodžio 11d., 13:4782.135.140.138
Pagal šį SM planą, galima įtarti, Šilutės ligoninei nusimato priverstinė pertvarka, gimdymų skyrių naikins, dalies operacijų atsisakys, o pačią ligoninę jungs prie Klaipėdos ar Tauragės. Tokiu atveju Šilutės ligoninės kaip tokio vadovo nereiktu? Šilutės PSPC veikla plečiama ir skatinama pagal numatomą SM plėtros etapą. Logiška skubiai ir priverstinai su savivaldybės (TT) pagalba sujungti ligoninę su PSPC su tikslu išsaugoti vieną vadovo kėdę Steponkui. Rinkiminis-polytinis kvapas?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 4

Atsakyti

Rrr 2015 gruodžio 11d., 21:315.20.104.167
Steponkus tai ne tvarkietis o kad ligoninė panaikins tai nelabai gerai pavargsit į Klaipėda važiuoti nes ir dabar jau sergant rimtesnė liga jau reikia kas savaitę vykt į Klaipėda o tai kainuoja ir laiko užima ne visada ir iš darbo dar iš leidžia tad geriau sujungti tas įstaigas

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 5

Atsakyti

Rašyti komentarą