Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Diktatorius

Publikuota: 2015 lapkričio 02 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

L. Indriuškai teks stoti prieš merą: jis kaltinamas diktatorišku vadovavimu Šilutės PSPC. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)L. Indriuškai teks stoti prieš merą: jis kaltinamas diktatorišku vadovavimu Šilutės PSPC. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centro (toliau – PSPC) vadovas Liutauras Indriuška kaltinamas diktatorišku vadovavimu įstaigai ir netgi lyginamas su kaimyninės šalies vadovu Aliaksandru Lukašenka.

Tuo tarpu pats L. Indriuška neigia bet kokias savo sąsajas su Baltarusija, juolab su A. Lukašenka.

Lukašenkos etiketė L. Indriuškai buvo prilipinta jam už akių praeitą ketvirtadienį Šilutės ligoninės salėje įvykusiame rajono savivaldybės mero „tvarkiečio“ Vytauto Laurinaičio susitikime su PSPC darbuotojais. Tuo pasirūpino vienas iš PSPC vadovo pavaldinių.

Nežinia, kokį įspūdį tai padarė merui V. Laurinaičiui, tačiau savivaldybės administracijos Viešųjų paslaugų skyriaus vyr. specialistas-savivaldybės gydytojas Marius Bartkus, kuris taip pat dalyvavo minėtame susitikime ir gana aktyviai jame reiškėsi, šiame palyginime įžvelgė tiesą. Priešingu atveju šiandien, pirmadienį, jis tikriausiai nebūtų teigęs telefonu, kad apie L. Indriušką, prilyginant jį A. Lukašenkai, buvo teisingai pasakyta.

Tuo tarpu pats PSPC vadovas L. Indriuška, kaip jau buvo pradžioje parašyta, neigia bet kokias savo sąsajas su Baltarusija, juolab su A. Lukašenka. Tačiau galimybė pasakyti tai į akis merui V. Laurinaičiui, savivaldybės gydytojui M. Bartkui ir savo pavaldiniams jam nebuvo suteikta, mat pirmųjų dviejų susitikimas su PSPC darbuotojais vyko nedalyvaujant šios įstaigos vadovams. To pageidavo meras.

Prieš susitikimą ligoninėje meras V. Laurinaitis teigė „Šilutės ETA Žinioms“, kad, jo žodžiais tariant, nesiruošiama linčiuoti L. Indriuškos. Esą PSPC darbuotojai nuolat skundžiasi, todėl jis tenorįs išsiaiškinti, kodėl šioje viešojoje įstaigoje vyrauja tokia įtampa ir nėra normalaus darbo. O kad žmonės jaustųsi laisviau, jis pakvietęs pasikalbėti juos vienus, be vadovų.

Deja, merui V. Laurinaičiui teko nusivilti – iš daugiau kaip 100 PSPC darbuotojų susitikti su juo panoro viso labo 19. Ir iš tų kai kas pageidavo, kad susitikime dalyvautų jų įstaigos administracija. Tačiau pastarieji nebuvo pakviesti.

Kita vertus, 19 – ne trys. Mat būtent tiek PSPC darbuotojų pastarąjį kartą lankėsi pas merą su skundu dėl L. Indriuškos vadovavimo įstaigai. Pastarieji trys ir įkvėpė merą imtis iniciatyvos.

Tiesą sakant, iš pradžių netgi atrodė, kad ir tie 19 neturi ką pasakyti merui. Todėl pastarajam vėl pačiam teko imtis iniciatyvos.

Pirmiausia meras surengė balsavimą dėl žiniasklaidos barų artojų dalyvavimo susitikime. 12 pasisakė už tai, kad spaudos atstovai liktų salėje. Po to V. Laurinaitis bandė išjudinti susirinkusiuosius, klausdamas, kokios nesantaikos priežastys Šilutės PSPC. Tačiau atsakymo nesulaukė. Tuomet jis prakalbo apie tai, kad, jo žodžiais tariant, PSPC uždirbamų lėšų neužtenka, todėl dalis imama iš Greitosios medicinos pagalbos (toliau – GMP) tarnybos…

Tai suveikė.

Pirmosios prabilo moterys iš GMP. Pastarosios skundėsi, kad jų tarnyboje buvo mažinami krūviai – neleidžiama dirbti viršvalandžių, dėl to mažėja algos, užtat buvo priimami nauji žmonės, be to, esą jiems draudžiama pavaduoti vienam kitą, ir taip toliau, ir panašiai.

Kita problema – darbo apmokėjimas. Nors PSPC turi patvirtintą darbo apmokėjimo tvarką, tačiau kai kam iš šios įstaigos atrodo, kad L. Indriuška vis tiek vienas pats sprendžia, kam kiek priedų skirti.

Žmogiškumo šioje srityje teigė pasigendantis ir meras V. Laurinaitis.

Tai ir yra pagrindinė problema – geranoriškumo stoka, pritarė merui moterys iš GMP. Ir kerštas…

Susitikime su meru apie L. Indriuškos keršto akcijas teigė žinantis ir savivaldybės gydytojas M. Bartkus. Esą jis sulaukiantis daug skambučių iš PSPC darbuotojų, todėl tai sakantis jų vardu.

Kerštas – daug pasakantis žodis. Kol nereikia jo pagrįsti. Būtent to šį ryta mes M. Bartkaus ir paprašėme. Ir sužinojome, kad PSPC vadovas savo pavaldinius, išdrįsusius ieškoti užtarimo savivaldybėje, baudžia neleisdamas jiems pavaduoti vienam kito darbe, neišleidžia į kursus…

Dar L. Indriuška kaltinamas tuo, kad liepos mėnesį siūlė įstaigos darbuotojams pasirašyti sutartis dėl fiksuoto darbo užmokesčio, o nesutinkantiems to daryti neva buvo grasinama nutraukti darbo santykius. Tačiau vėliau esą pavyko susitarti dėl „saugiklio“ – esant galimybei atlyginimai bus didinami, ir dalis darbuotojų tokias sutartis pasirašė.

Tuomet ir nuskambėjo frazė „kaip Lukašenka…“

Tačiau, kaip jau buvo bent du kartus minėta, pats L. Indriuška neigia bet kokias savo sąsajas su Baltarusija, juolab su A. Lukašenka. Ir iš viso, anot PSPC vadovo, savo darbe jis vadovaujasi Darbo kodeksu, darbo apmokėjimo tvarka ir kitais galiojančiais teisės aktais, todėl esą apie savivalę negali būti nė kalbos.

Ketvirtadienio susitikime buvo pažerta daugiau kaltinimų L. Indriuškai. Tačiau visko neatpasakosi, nes ir taip jau pernelyg išsiplėtėme. Galbūt verta pridurti tik tai, kad meras pažadėjo susitikti su L. Indriuška ir išspręsti visas problemas. Anot jo, tai neturėtų būti sudėtinga…

V. Laurinaitis patikino„Šilutės ETA Žinias“, kad neturi tikslo išspirti L. Indriuškos iš PSPC vadovo kėdės.

Pagyvensime – pamatysime.

Stebėsime.

O gal L. Indriuška savo vadovavimo stiliumi vis dėlto panašus į A. Lukašenką?

Bent jau jis pats neigia… et, šitai jūs jau žinote.

12 skaitytojų komentarų
123321 2015 lapkričio 2d., 14:3578.57.227.167
Kazkodel man sioje situacijoje atrodo, kad patys darbuotojai tebera sovietinio mentaliteto ir niekaip negali susitaikyti su esama tvarka. Visokiu papildomu “chalymu” negaunantys nesupranta, kaip tai cia gali buti. Sis jaunas vadovas, manau, kaip tik siekia tvarkos istaigoje. O tos sovietinio sukirpimo bobelkos negali su tuo susitaikyti. Stiprybes visiems, nepamirstant, kad svarbiausia turi buti pacientas!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 58 Thumb down 16

Atsakyti

silutiškis 2015 lapkričio 2d., 18:4578.61.50.150
Čia turbūt Kulpienė smalą vedrda? Iki juokingumo yra tos supermedikės aktvumas.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 46 Thumb down 10

Atsakyti

Anevas 2015 lapkričio 2d., 19:5578.61.117.233
Jumoristas

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 4

Atsakyti

Klyzmorius Vycka 2015 lapkričio 2d., 21:46107.181.174.84
Pagal nusistovėjusia Šilutės valdymo sistemą, tam kuris daugiausiai rėkia per spaudą įmonės direktorius turi nunešti 3000 eur. Ar taip bus, pamatysim. O L.Indriuškai siūlau ieškoti patalpų, atidaryti privatų šeimos centrą ir išsivesti gydytojus. Čia tai bus klyzma.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 8

Atsakyti

Viktorija 2015 lapkričio 2d., 22:0784.55.17.223
Straipsnio stilius toks juokingas, kad juokiausi tarsi skaitydama anekdotą. Ačiū už pakeltą nuotaiką!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 6

Atsakyti

Faktas 2015 lapkričio 3d., 10:4478.61.35.108
“…meras pažadėjo susitikti su L. Indriuška ir išspręsti visas problemas. Anot jo, tai neturėtų būti sudėtinga…”
V.Laurinaitis, panašu, įstatymu apibrėžtų mero galių iki šiol nežino, nesuprato ir neketina į jas gilintis. Būtent jis kolchozo pirmininko Lukašenkos stiliumi veikia- gavęs rajono tarybos vadovo postą, užsimiršo esąs ne vykdomosios valdžios viršūnėje.Savivaldos pradžiamokslio nežino.Gėda.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 33 Thumb down 6

Atsakyti

www.:( 2015 lapkričio 3d., 18:5278.61.57.176
Politikų (vadovų etc.) energija ar vadovavimas rajonų savivaldybėm gali būti nukreiptas/a į krašto galimybių analizę, darbo vietų kūrimą, pritraukiant vidaus ar išorės investicijas, efektyvų europinių ir/arba biudžeto lėšų panaudojimą ,,užvedant” ekonomiką… . Kitaip sakant turėti grįžtamąjį ryšį su teisėtais daugumos savivaldybės gyventojų (už politikus balsavusių rinkėjų) lūkesčiais.
Bet būna ir kitaip.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 2

Atsakyti

stasys 2015 lapkričio 3d., 19:3778.61.65.33
Asmeniškai L. Indriuškos nepažystu ,tačiau jam pradėjus vadovauti Šilutės PSPC pacientu aptarnavimas tik pagerėjo (pakankami geras buvo ir iki jo).Pvz.žinutės apie paskirtą atvykimo laiką,nebeliko eilių prie kabinetų,pagerėjo pacientų aptarnavimas registratūroje,kabinetai koridoriai,visos patalpos prižiūrėtos ,tvarkingos.Turiu tik vieną pastabėlę:niekas negarantuoja rūbų paliktų koridoriuose saugumo.Manau kad triukšmauja Regina ,kuri pasisako už kyšius medikams

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 26 Thumb down 9

Atsakyti

Lina 2015 lapkričio 4d., 08:3684.15.182.203
Tvarkiečiams reikia savo žmogaus Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centre ?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 6

Atsakyti

Kristina 2015 lapkričio 4d., 11:4481.7.87.57
Kaip visada ir visur – vadovas visada teisus….Prieš vėją nepapūsi.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 6

Atsakyti

Faktas 2 2015 lapkričio 4d., 14:2878.61.35.108
Kristina, jei iki šiol nežinai kas sprendžia su darbo santykiais susijusius ginčus, – vargas ir Tau, ir Tamstos bendraminčių (19?) grupelei. Sovietinė sistema, kai rajkomo ponai sprendė, kas teisus, o kas – ne, seniai numirė. Jei manai, kad tvarką ir teisingumą partinis rajono lyderis iš aukščiau nuleis – galvok iš naujo.Susipažink su įstatymais, kurie gina teisėtus žmogaus lūkesčius.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 2

Atsakyti

Jolanta 2015 lapkričio 8d., 12:4678.61.163.128
Akivaizdu, kodėl tiek mažai darbuotojų atvyko į susitikimą su meru, nes ,,diktatorius,, ėjo per kabinetus ir liepė, prašė nedalyvauti…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą