Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Susvyravo Šilutės žemėtvarkininkų vadovo kėdė

Publikuota: 2015 spalio 08 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Nacionalinės žemės tarnybos Šilutės skyriaus vedėjui A. Juočui dėl įvairių skyriaus veiklos pažeidimų siūloma trauktis iš pareigų.  (Oresto Lidžiaus nuotr.)Nacionalinės žemės tarnybos Šilutės skyriaus vedėjui A. Juočui dėl įvairių skyriaus veiklos pažeidimų siūloma trauktis iš pareigų. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Nacionalinės žemės tarnybos (toliau – NŽT) Šilutės skyriaus vedėjui Artūrui Juočui dėl įvairių skyriaus veiklos pažeidimų siūloma trauktis iš pareigų.

NŽT teritorinių padalinių patikrinimo metu Šilutės skyriuje užfiksuoti pažeidimai geodezijos ir kartografijos, žemės tvarkymo planavimo, žemės valdymo ir administravimo, personalo valdymo ir turto valdymo srityse.

Kaip sisteminė skyriaus klaida patikrinimo išvadose įvardijama tai, kad, suteikiant gyventojams laikinai naudotis žemės plotais, žemės sklypų schemose nėra nurodomos datos, o schemos rengiamos netvarkingai. Tokiu būdu nėra galimybės patikrinti ir įvertinti, ar laiku yra parengiami dokumentai.

Nustatyta, kad skyrius neinformuoja gyventojų apie atsisakymą pratęsti leidimus laikinai naudotis valstybine žeme.

Patikrinus Šilutės skyriaus vedėjo įsakymus, taip pat nustatyta, kad pridedamose schemose nenurodomos datos, todėl vėliau neįmanoma patikrinti, ar specialistai laikosi nustatytų terminų ir nustatytų reikalavimų.

Šilutės teritoriniame padalinyje nėra atliekama ir faktinio žemės naudojimo patikra.

Išnagrinėjus paskutinio pusmečio Šilutės rajono gyventojų prašymus dėl leidimų laikinai naudotis žemės plotais žemės ūkio veiklai, kilo įtarimų, kad NŽT Šilutės skyriaus nemaža dalis sprendimų gali būti nepagrįsti, daugelis sprendimų – nemotyvuoti.

Įvertinus visas nurodytas aplinkybes, NŽT Šilutės skyriuje pradėtas tarnybinis patikrinimas.

A.Juočas šiandien komandiruotėje Vilniuje. Susisiekti su juo telefonu nepavyko.

Parengta pagal NŽT inf.

Susijęs: “Pamario žemė kaimo žmonių ašaromis laistoma”

2 skaitytojų komentarai
manau 2015 spalio 8d., 15:1288.119.15.53
tik tiek tesugebejo rasti, mazai ieskojo… nu ir ka iseis, ikurs firmele ir sau ramiai gyvens… zemetvarkininkai zmones protingi, pasirupina ateitimi.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 3

Atsakyti

liberalas 2015 spalio 10d., 21:35188.69.215.80

senai laikas

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą