Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Prasmirdę rinkimai: dėmė ant Šilutės socdemų munduro

Publikuota: 2015 rugsėjo 28 Kategorija: Aktualijos, Rinkimai 2015

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šiandien Šilutės rajono apylinkės teisme pradėta nagrinėti baudžiamoji byla dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise. Į teisiamųjų suolą sėdo du 43 metų amžiaus vyrukai, kurie kaltinami bandymu papirkti rinkėjus per šių metų vasario pabaigoje vykusį išankstinį balsavimą savivaldos rinkimuose.

Teisme liudijo šį nusikaltimą padėję atskleisti 3 policijos pareigūnai ir garbaus amžiaus sutuoktinių pora iš Šlažų kaimo. Dar 5 liudytojai teisme nepasirodė.

Veiksmas vyko šių metų vasario 25 d. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad bendraamžiai P. Š. ir M. L. drauge organizavo 4 rinkėjų pavėžėjimą iš Šlažų kaimo į savivaldybę balsuoti. Esą žmonėms buvo pažadėtas piniginis atlygis – kiekvienam po 5 eurus, jeigu jie balsuos už socialdemokratų partijos sąrašą ir Šilutės socdemų kandidatą į merus Sigitą Šeputį. Tačiau lengvu uždarbiu šiems rinkėjams taip ir neteko pasidžiaugti – visi 4 buvo policijos sulaikyti prie Šilutės ligoninės, kur esą jų grįžtančių laukė juos į Šilutę atvežęs vienas iš kaltinamųjų.

P. Š., kuris, anot vėliau liudijusios Šlažų kaimo gyventojos B. D., jai su vyru pasiūlė važiuoti balsuoti už pinigus, teigė teismui, kad iš viso nesuprantantis, kas vyksta ir kuo yra kaltinamas, ir paprašė teismo, kad iš pradžių būtu apklausti liudytojai. To paties pageidavo ir jo bendrininkas M. L.

Anot teisme liudijusių policijos pareigūnų, vasario 25 d. po pietų rinkėjų ketvertas Dariaus ir Girėno gatvėje, toliau nuo savivaldybės, išlipo iš tamsios spalvos BMW 525 ir patraukė savivaldybės link, o juos atvežęs automobilis nuvažiavo. Vienas policijos ekipažas nusekė paskui BMW iki ligoninės, kiti liko stebėti rinkėjų. Šie, išėję iš savivaldybės, poromis patraukė ligoninės link. Ten visi 4 ir buvo sulaikyti. Esą pirmos dvi atėjusios merginos iš karto papasakojo, kas kaip, todėl visas ketvertas buvo nuvežtas į policijos komisariatą. BMW vairuotojas, nors ir gynėsi, kad nesupranta, kas vyksta, tačiau esą nesipriešino ir sutiko važiuoti į policiją.

Liudytoja B. D. patvirtino teismui, kad tądien į jų namus Šlažų kaime su jai nepažįstamu vairuotoju atvykęs P. Š. pasiūlė važiuoti balsuoti ir esą pasakė už ką – už kandidatų sąrašą Nr. 2 ir, anot jos, lygtai už Balčyti. Jos vyras tądien buvo užgėręs, todėl esą jie abu ir sutikę su P. Š. pasiūlymu – juk pinigai ant kelio nesimėto.

B. D. teigė, kad balsavo taip, kaip jai buvo pasakyta.

Tuo tarpu jos vyras Z. D. teigė, kad tądien buvo gerokai įkaušęs, todėl esą beveik nieko neprisimenantis. „Ką prisimenu? Važiavau balsuoti, išbalsavau už ką reikia, ir vsio, – sakė teisme liudytojas Z. D. – Kas vežė, neprisimenu“.

Užtat Z. D. neva gerai prisimenantis, kad pinigų jam niekas nesiūlė, o jis pats balsavęs taip, kaip pats iš anksto buvo nusprendęs. O ligoninės link jis ėjęs tik todėl, kad pakeliui į namus. Bet ten jį su pačia sulaikė pareigūnai civilių drabužiais ir nuvežė į Šilutės policijos komisariatą.

Kadangi liko neapklaustų liudytojų, teismas nusprendė daryti pertrauką. Byla toliau bus nagrinėjama lapkričio pradžioje. Šiandien teisme nepasirodžiusius liudytojus į kitą posėdį palydės policijos pareigūnai.

Susijęs: “Prasmirdę rinkimai: viena byla jau baigta (nuasmeninta)”

1 skaitytojų komentaras
okipoki 2015 rugsėjo 30d., 07:2388.119.253.65
,,Po kiek opiumas liaudžiai, ponai prisiekusieji?” :)
Sekantys rinkimai po metų. Kiekvieną kartą būna kas nors naujo. Kas laukia sekantį rudenį – turbūt naujos deklaracijos apie ŠVARIUS rinkimus :) ?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą