Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Meno mokykla be vietos neliks

Publikuota: 2014 liepos 09 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Meno mokyklos dailės skyrius jau įsikūrė Pamario pagrindinės m-los pradinių klasių korpuse. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Meno mokyklos dailės skyrius jau įsikūrė Pamario pagrindinės m-los pradinių klasių korpuse. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Naujosios rajono valdančiosios koalicijos dauguma pasisako už tai, kad visa Šilutės rajono vaikų meno mokykla (toliau – Meno mokykla) nuo kitų metų vasaros būtų perkelta į Pamario pagrindinės mokyklos pradinių klasių korpusą Lietuvininkų gatvėje (buvusi pradinė mokykla).

Be savo stogo virš galvos netrukus liksiančiam Meno mokyklos muzikos skyriui ateinančiais mokslo metais greičiausiai bus nuomojamos dabartinės – praeitų metų rugpjūtį privatizuotos – patalpos Atgimimo alėjoje.

„Šilutės ETA Žinias“ šiandien apie tai informavo Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis.

Dėl meno mokyklos ir kitais klausimais buvo diskutuojama šį pirmadienį vykusiame naujosios rajono valdančiosios koalicijos posėdyje. Anot mero V. Laurinaičio, prie vieningos nuomonės dėl patalpų Meno mokyklai nebuvo prieita, tačiau dauguma koalicijos partnerių manantys, kad visą jaunųjų menininkų kalvę geriausia būtų perkelti į Pamario pagrindinės mokyklos pradinių klasių korpusą, kuriame jau įsikūrė Meno mokyklos dailės skyrius.

„Niekas nesiekia supriešinti mokyklų bendruomenių, ar kam nors pabloginti sąlygas, tačiau mūsų dauguma mano, kad Meno mokyklą reikia perkelti į Pamario mokyklos pradinių klasių korpusą, – teigė telefonu V. Laurinaitis. – Kita vertus, dar yra pakankamai laiko tam pasiruošti. Be to, dar daug kas gali keistis. Juolab kad ateinančių metų vasarį vyks rinkimai į savivaldybių tarybas“.

Kalbėdamas apie Meno mokyklos muzikos skyrių, meras pabrėžė, kad su pastatų Atgimimo alėjoje savininku dar bus deramasi dėl patalpų nuomos kainos.

Anksčiau buvo paskaičiuota, kad tų patalpų nuoma, sutikus su savininko sąlygomis, įskaitant mokesčius už komunalines paslaugas, Savivaldybei per metus gali atsieiti apie 60 tūkst. Lt.

Rašyti komentarą