Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės valdžia užsižaidė

Publikuota: 2014 balandžio 07 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Į politinių ambicijų karą Šilutės rajono savivaldybės taryboje buvo priversta įsikišti LR Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnyba.

Pasikeitus valdžiai Šilutės rajono savivaldybėje, turėjo būti performuoti ir Kontrolės komitetas bei Etikos komisija, jų vadovais paskiriant Tarybos mažumos pasiūlytus asmenis.

Tačiau opozicijos pasiūlytos kandidatūros – į Kontrolės komiteto pirmininkus buvo siūloma buvusi merė Daiva Žebelienė, o į Etikos komisijos – Tarybos narys Jonas Purlys - neįtiko Laužiko koalicijai, ir vasario 27 d. posėdyje joms nebuvo pritarta. Opozicijai nepasiūlius naujų kandidatūrų, kitame posėdyje, kovo 27 d., dėl Etikos komisijos ir Kontrolės komiteto pirmininkų paskyrimo nė nebuvo svarstoma.

Šilutės valdžios nenorą baigti formuoti Savivaldybės tarybos Kontrolės komitetą ir Etikos komisiją LR Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš įvertino kaip LR vietos savivaldos įstatymo reikalavimų nevykdymą ir pateikė rajono merui Šarūnui Laužikui bei visai Savivaldybės tarybai du reikalavimus:
Neatidėliojant įgyvendinti Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 15 straipsnio 1 dalies nuostatas ir artimiausiame Savivaldybės tarybos posėdyje (bet ne vėliau kaip per 1 mėnesį) paskirti Etikos komisijos pirmininką;
Neatidėliojant įgyvendinti Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 14 straipsnio 3 dalies nuostatas ir artimiausiame Savivaldybės tarybos posėdyje (bet ne vėliau kaip per 1 mėnesį) Reglamento nustatyta tvarka paskirti Kontrolės komiteto pirmininką bei Kontrolės komiteto pirmininko pavaduotoją.

Tam, kad būtų įvykdyti LR Vyriausybės atstovės reikalavimai, Laužiko koalicijai teks nusileisti opozicijai, arba Tarybos mažuma turės pasiūlyti kitas kandidatūras.

Kaip politikams seksis susitarti, sužinosime jau šį mėnesį – kitas Tarybos posėdis planuojamas balandžio 24 d.

Susijęs: “XXI amžiaus liumpenai arba kaip Šilutės valdantieji rodo savo raumenis”

1 skaitytojų komentaras
Vilsonas Mizneris 2014 balandžio 7d., 16:0781.7.78.91
Būkite malonūs su žmonėmis kildami – jums teks susitikti su jais krentant.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą