Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Oficialu: „Tiesiami“ nauji vandens keliai per Kuršių marias

Publikuota: 2014 kovo 17 Kategorija: Aktualijos

Šilutės ir Neringos merai aptarė galimybę atidaryti vandens maršrutą Rusnė-Nida. Nuotraukoje Atmatos upė ties Rusne. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Šilutės ir Neringos merai aptarė galimybę atidaryti vandens maršrutą Rusnė-Nida. Nuotraukoje Atmatos upė ties Rusne. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Praeitą savaitę Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis bendradarbiavimo galimybes bei kitus aktualius klausimus aptarė su Šilutės rajono savivaldybės meru Šarūnu Laužiku.

Susitikimo metu daug kalbėta apie vandens maršrutų vystymą bei įvairių transporto rūšių apjungimą į vieną transporto sistemą.

Anot Neringos savivaldybės mero Dariaus Jasaičio, automobilių srautų mažinimą UNESCO saugomame kurorte būtų galima spręsti skatinant atvykimą vandens transportu. Merai aptarė galimybę vandens maršruto Rusnė-Nida atsiradimui.

Kaip teigė Šilutės rajono savivaldybės meras Š. Laužikas, Rusnėje, netoli esamos prieplaukos, yra galimybė įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Už minimalų stovėjimo mokestį automobilį palikus šiame krante, laivu būtų galima vykti į Nidą ir po Kuršių neriją keliauti dviračiu ar viešuoju transportu.

“Turime išnaudoti unikalų ir platų Klaipėdos regiono vandens kelių tinklą. Plėtojamas uostų ir prieplaukų tinklas ne tik sudarytų sąlygas aktyviai išnaudoti vandens išteklius keliavimui ir poilsiui, bet ir suteiktų galimybę mums spręsti vasarą atsirandančias automobilių statymo problemas, prisidėtų prie ekologinio turizmo vystymo Neringoje”, – apie naujų vandens maršrutų naudą kalba meras D. Jasaitis.

Įvairių transporto rūšių apjungimą į vieningą transporto sistemą numato ir Klaipėdos regiono savivaldybėms bendradarbiaujant parengta regioninė galimybių studija „Vakarų krantas“. Anot šio dokumento rengėjų, tai pagerintų viso regiono pasiekiamumą iš išorės ir susisiekimo galimybes regiono viduje. Pokalbio metu aptartas ir turizmo maršrutų plėtojimas aplink Kuršių marias.

Susitikimo metu taip pat kalbėta kaip apginti Kuršių mariose daugelį metų žvejojančių žvejų interesus. Anot savivaldybės mero D. Jasaičio, siekiant išsaugoti pamario karšto tradicijas ir kultūrinį paveldą, šeimų verslus būtina ieškoti kelių sprendžiant esamas problemas. Kalbėta ir apie tai, kad būtina mažinti higienos reikalavimus iš kartos į kartą perduodamiems rūkytos žuvies ruošimo būdams – tokie pat reikalavimai negali būti taikomi tradicijas tęsiantiems žvejams ir didelėms įmonėms. Savivaldybės meras Darius Jasaitis pakvietė Šilutės rajono atstovus dalyvauti antroje liepos mėnesio pusėje Juodkrantėje vyksiančioje Pamario krašto žvejo šventėje. Savo ruožtu Šilutės rajono meras Š. Laužikas neringiškius pakvietė į pirmąjį rudens savaitgalį vykstantį Žuvienės virimo čempionatą.

neringa.lt inf.

3 skaitytojų komentarai
anonimas 2014 kovo 18d., 09:4885.206.54.107

Reikia” normaliai ” pradotuoti vandens kelia is ventaines i nida…

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 3

Atsakyti

šilutiškė 2014 kovo 18d., 19:1488.118.7.208

Labai gerai ,jeigu atsirastų galimybė išplaukti iš Šilutės ar ir iš Ventės ,tik turėtų būti organizuotas transportas iki Ventės ,kad žmonės žinotų kada ir kas išvažiuoja ar išplaukia ,ne taip kaip dabar kol susiskambini su puse Rusnės žvejų kas plauks ,kas neplauks ir visi planai poilsiui ar svečiams aprodyti šį kraštą sugadina.Sveikintinas žingsnis ir sėkmės.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 1

Atsakyti

Šilutiškis 2014 kovo 19d., 00:5286.38.15.27

Šilutiškei: A puonička Mingėj per paskutinius 10 metęlų buvai apsilankius? Ten kelts du kart dienuo in Nidų plauk :) Jamk tuos sava svečius i pirmyn puo čvertku už galvu (ar pasturgaliu) sumuokiejus ;) I nabus planą sugadinti ;)

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą