Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės meno mokyklos ateitis vis dar miglota

Publikuota: 2014 kovo 17 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Meno mokyklos bendruomenė sutiktų persikelti ir į šį pastatą miesto centre, Lietuvininkų g. 11. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Meno mokyklos bendruomenė sutiktų persikelti ir į šį pastatą miesto centre, Lietuvininkų g. 11. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės mero pavaduotojo Virgilijaus Pozingio vadovaujamos darbo grupės laukia nelengva užduotis: kur perkelti rajono vaikų meno mokyklą, kai pernai vasarą privatizuotus jos pastatus teks užleisti naujiesiems savininkams.

Savivaldybės meras Šarūnas Laužikas potvarkį dėl šios darbo grupės sudarymo pasirašė tik praeitą penktadienį, kovo 14 d., tad apie kokius nors jos pasiekimus dar anksti kalbėti. Tuo tarpu Savivaldybės tarybos opozicija, vadovaujama Arvydo Jako, jau spėjo šį tą nuveikti: kartu su Meno mokyklos bendruomenės atstovais ieškota naujų variantų, kur dar galėtų įsikurti jaunųjų menininkų kalvė („Šilutės ETA Žinios“ apie tai rašė str. „Demaskavimas“), surengtas susitikimas su Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos pradinių klasių korpuso (buvusi Šilutės pradinė mokykla), į kurį lig šiol buvo žiūrima kaip į vieną tinkamiausių pastatų mieste visai Meno mokyklai perkelti, bendruomenės aktyvu.

Tarybos nariai dar kartą išklausė pradinukų tėvų ir pedagogų argumentų, kodėl jie nesutinkantys persikelti į Žibų pradinę ar kurią nors kitą miesto mokyklą: esą niekur kitur nėra tokių gerų sąlygų pilnaverčiam pradinukų mokymui ir papildomam ugdymui.

Po gana karštos diskusijos politikai patikino mokyklos bendruomenę, kad pirmiausia bus ieškoma kitų sprendimų, kur įkurdinti Meno mokyklą.

V. Pozingio vadovaujamai darbo grupei bus siūloma apsvarstyti galimybę perkelti Meno mokyklą į Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklai šiuo metu priklausančias patalpas Lietuvininkų g. 11. Svarstoma ir apie kitokius variantus.

3 skaitytojų komentarai
123 2014 kovo 17d., 12:395.20.114.140
pradine mokykla labai tiktu meno mokyklai. pradinukus reikia kelti i zibu mokykla. centre tureti meno mokykla , kur galimi visokie plenerai , tikrai pagyvintu centra.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 31 Thumb down 5

Atsakyti

stebiu 2014 kovo 18d., 09:0378.61.235.47
,,…esą niekur kitur nėra tokių gerų sąlygų pilnaverčiam pradinukų mokymui ir papildomam ugdymui.” Kai pradinukams reikia išsikelti, mokykla – tokia. Kai Meno mokyklai reikia į ją įsikelti, direktorius paaiškina, kad ,,pelėsiais ir kerpėmis apaugus visai”, kad salė netikusi ir t.t. Kur tiesa? Ar ir pas mus dvigubi standartai? Ir iš tiesų, dėl kokių priežasčių nenori pradinės mokyklos mokytojai išsikelti? Kur kokybinė ir kiekybinė analizė?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 0

Atsakyti

:) 2014 kovo 18d., 13:3382.135.211.147
ne mokytojam spresti, jie darbuotojai, gauna uz tai alga, o savivaldybe turi nuspresti kur kam yra geriau.prioritetas vaikai ir miesto gerove. mokytojas cia tik darbuotojas , kur jam sukurta darbo vieta , ten ir turi dirbti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą