Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutiškiai be muziejaus nenurims

Publikuota: 2014 kovo 07 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

10-ties nevyriausybinių organizacijų, vienijančių iš viso apie 800 narių, kreipimasis į Savivaldybės tarybą dėl Šilutės kraštotyros muziejaus pastatų išbraukimo iš privatizuojamų objektų sąrašo bei jų perdavimo naudoti miesto bendruomenei jau pakeliui į Tarybos sekretoriatą.

Miesto visuomenininkai susitelkė bendram tikslui po to, kai Šilutės rajono savivaldybės tarybos valdančioji dauguma, nepaisydama kelių nevyriausybinių organizacijų prašymo išsaugoti muziejaus pastatus miesto bendruomenei, šių metų sausio 30 d. nusprendė įtraukti juos į privatizuojamų objektų sąrašą.

Kreipimesi primenama, kad dauguma Šilutės miesto nevyriausybinių organizacijų yra registruotos privačiuose butuose ir neturi patalpų savo veiklai, todėl patalpų susirinkimams yra priverstos prašyti švietimo, kultūros ir verslo įstaigose, kai tuo tarpu Savivaldybės tarybos veikloje dalyvaujančios politinės partijos „valdiškomis“ patalpomis metų metais naudojasi nemokamai.

Į Šilutės bendruomenės asociaciją besiburiančios visuomeninės organizacijos prisiima sau įsipareigojimą prižiūrėti ir išlaikyti kraštotyros muziejaus patalpas.

Čia jos norėtų įkurti miesto bendruomenės namus, kuriuose rengtų susirinkimus, organizuotų įvairius renginius, edukacinius užsiėmimus ir kt. Bendruomenės namų durys bus atviros tiek jaunimui, tiek ir vyresniojo amžiaus žmonės.

Primename, kad Šilutės kraštotyros muziejaus pastatai į privatizuojamų objektų sąrašą buvo įtraukti vien tik Laužiko koalicijos pastangomis. Opozicijos 12-tukas tokiam sprendimui nepritarė.

Vieną pagrindinių argumentų, kodėl reikia privatizuoti šį kultūros paveldo objektą, posėdyje išsakė Šilutės „darbiečių“ lyderis Saulius Stankevičius: Savivaldybei žūtbūt reikia prasimanyti pinigų skoloms už seniai atlinktus rangos darbus padengti.

Jokia paslaptis, kad tarp pinigų iš Savivaldybės laukiančių įmonių yra ir paties S. Stankevičiaus valdoma statybų bendrovė.

Už tai, kad muziejaus pastatai būtų įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą balsavo šie Tarybos narai: Virgilijus Pozingis, Algimantas Čeponis, Gintaras Bružas,Vincenta Bubilienė, Albina Bumblauskienė, Genovaitė Kimbrienė, Birutė Kleinaitė, Šarūnas Laužikas, Vaidas Pavilonis, Darijus Pundžius, Darius Soščenka, Saulius Stankevičius ir Povilas Tunaitis. Du iš Laužiko koalicijos sausio 30-osios posėdyje nedalyvavo.

Rašyti komentarą