Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pamaryje potvynis nuplovė 3,5 mln. litų

Publikuota: 2010 gegužės 21 Kategorija: Aktualijos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės r. savivaldybės administracija raštu kreipėsi į LR finansų ministrę Ingridą Šimonytę ir žemės ūkio ministrą Kazimierą Starkevičių su prašymu skirti 3 545 400 litų paramą pavasarinio Nemuno potvynio padariniams krašte likviduoti.

Paskaičiuota, kad vien tik potvynio paplautų ir pralaužtų pylimų, kurie saugo nuo vandens gyventojų sodybas, remontas gali atsieiti beveik 2,9 mln. litų.

Dar bemaž 590 tūkst. litų gali kainuoti potvynio sugadintų vietinės reikšmės kelių Juknaičių, Šilutės, Rusnės, Saugų ir Kintų seniūnijose remontas.

Potvynis žalos pridarė ir 11 užliejamos teritorijos gyventojų. Jų patirti nuostoliai įvertinti 27 500 litų. 40 tūkst. litų “suvalgė” Šilutės autobusų parko specialusis sunkvežimis, kuriuo potvynio metu keleiviai buvo gabenami apsemtu keliu į Rusnę.

Dar 31 tūkst. litų prašoma 31 potvynio užterštam šachtiniam geriamojo vandens šuliniui Šilutės, Juknaičių ir Rusnės seniūnijose išvalyti ir dezinfekuoti.

Šį prašymą ministrams Savivaldybės administracija išsiuntė ketvirtadienį, gegužės 20 d. Kiek anksčiau išsamios lentelės su potvynio padarytos žalos paskaičiavimais buvo išsiųstos į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą, kuris savo ruožtu turėtų kreiptis į LR Vyriausybę dėl pinigų skyrimo iš rezervo ekstremalaus įvykio – potvynio padariniams likviduoti.

Rašyti komentarą