Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė gręžiasi į smulkųjį verslą

Publikuota: 2010 gegužės 10 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

O. Lidžiaus nuotr.O. Lidžiaus nuotr.

Šilutės r. savivaldybės tarybai bus siūloma pakeisti Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo fondo nuostatus taip, kad jo pinigai taptų lengviau pasiekiami verslą pradedantiems rajono gyventojams.

Per pastaruosius kelis metus Savivaldybė nesulaukė nė vienos paraiškos dėl paramos iš Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo fondo (toliau – SVVRF). Manoma, kad dėl netobulų fondo nuostatų. Todėl baiminamasi, kad fondo pinigai ir šiemet gali likti nepanaudoti pagal paskirtį.

Rajono tarybos nario Alfonso Vanago vadovaujama darbinė grupė, kuri praeitą savaitę baigė rengti pasiūlymą Tarybai dėl nekilnojamojo turto mokesčio kitiems metams, aptarė ir galimybes, kaip padaryti SVVRF veiksmingu.

Verslininkas Arūnas Gečas pasiūlė fondo pinigais kompensuoti individualių įmonių steigimo išlaidas Darbo biržoje registruotiems bedarbiams, pavyzdžiui, iki 1000 litų.

Tarybos nario Arvydo Jako nuomone, Savivaldybė galėtų skatinti ir atsinaujinančios energetikos įmones.

Taip pat buvo pasiūlyta kompensuoti įmonėms paimtų kreditų palūkanų dalį.

Šie pasiūlymai bus pateikti Savivaldybės administracijai, kuri turės pataisyti SVVRF nuostatus ir pateikti juos Tarybai tvirtinti.

Šiuo metu Šilutės r. savivaldybės SVVRF sukaupta beveik 70 tūkst. litų. Iki metų galo planuojama surinkti į jį dar apie 130 tūkst. Lt.

Rašyti komentarą