Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vagonėliai saugomose teritorijose: eros pabaiga

Publikuota: 2013 balandžio 19 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

spec.lt nuotr.spec.lt nuotr.

Patvirtinta kilnojamųjų namelių (vagonėlių) priverstinio nutempimo tvarka.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis kartu su kultūros ministru Šarūnu Biručiu patvirtino saugomose teritorijose neteisėtai pastatytų, laikomų ar naudojamų vagonėlių ar kitų kilnojamųjų objektų arba įrenginių priverstinio nuvežimo tvarkos aprašą.

Saugomų teritorijų apsaugos ir naudojimo režimo pažeidimas neteisėtai pastatant, laikant ar naudojant apgyvendinimui, nakvynei, maitinimui ar kitiems tikslams vagonėlius ar kitus kilnojamuosius objektus arba įrenginius užtraukia baudą piliečiams nuo penkių šimtų iki dviejų tūkstančių litų ir pareigūnams – nuo vieno tūkstančio iki keturių tūkstančių litų.

Be to, surašius administracinių teisės aktų pažeidimo protokolą kilnojamojo objekto savininkas bus įpareigojamas per 2 mėnesius pašalinti kilnojamąjį namelį. Jeigu savininkas pats per nurodytą laiką nepašalins kilnojamojo objekto, saugomų teritorijų pareigūnai tvarkos apraše nustatyta tvarka organizuos priverstinį tokio objekto nuvežimą ir saugojimą saugomojo aikštelėje. Visos išlaidos, patirtos nuvežant ir saugant kilnojamąjį objektą, bus išieškomos iš šio objekto savininko. Kilnojamojo objekto nuvežimas ir saugojimas 1 metus gali kainuoti iki 17 000 Lt.

Nemuno deltos regioninio parko direkcija ragina asmenis, neteisėtai laikančius šioje saugomoje teritorijoje vagonėlius ir kitus kilnojamus objektus, kuo greičiau patiems juos pašalinti.

Daugiau: Saugomose teritorijose neteisėtai pastatytų, laikomų ar naudojamų vagonėlių ar kitų kilnojamųjų objektų arba įrenginių priverstinio nuvežimo tvarkos aprašas.

4 skaitytojų komentarai
Petras 2013 balandžio 19d., 20:2478.61.116.40
netikiu, kad bus nutempti vagonėliai Rusnėje šalia Atmatos upės tvarkos ir teisingumo partijos vietinio lyderio

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 0

Atsakyti

šilutiškiai 2013 balandžio 20d., 07:2978.61.15.248
Teisingai,tvarka turi būti, aišku ir teisybė. Vieni jau senai viską susitvarkė, vagonėlių nėra. Važiuoji nuo tilto į Rusnę, o dešinėje pusėje, ant Atmatos kranto 3 metalo nameliai, per potvynį paskendę vos ne iki pusės, kažkokia palapinė-vandenyje, brezento gabalas nuo krovininės mašinos. Vaizdelis tikrai neduoda sodybai įvaizdžio, pagalvojus, kad vasarą ten poilsiautojai gyvens. Ten tik pelėsis, drėgmės kvapas, smarvė. Buvome, bet daugiau nenorime
ten lankytis. O gamtovaizdį tai labai gadina.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 1

Atsakyti

Išsidūrė 2013 balandžio 22d., 11:1278.61.21.28
Jo, rusniškis Algis Svitkinas tikriauiai net nesapnavo, kad jo partijos Tvarka ir teisingumas proto bokštas V.Mazuronis sulikviduos jo verslą verslą. Gal partiją jam kompensuos?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 0

Atsakyti

vietiniai 2013 balandžio 23d., 19:0578.61.15.248

Jei visi , tai visi griaunam arba nusikeliam. Tikrai vaizdą Rusnėje gadina tokie nameliai, aš tai išardysiu, bet A.S. bus nekaip, verslui viskas, kur apgyvendinti svečius. Bendrai jam partija naujus medinius pastatys.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą