Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Potvynis įdarbino ir karius

Publikuota: 2013 sausio 15 Kategorija: Aktualijos, Rajone

kam.lt nuotr.kam.lt nuotr.

Vileikiuose (Šilutės r.) dislokuota Lietuvos kariuomenės vikšrinė amfibija antradienio rytą išsiruošė į pirmąją šiais metais operaciją Nemuno potvynio plaunamame pamario krašte – kariams patikėta atgabenti iš Šyšos kaimo į Šilutę moterį ir du vaikus.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas informavo „Šilutės ETA Žinias“, kad viena Šyšos kaime, dešiniajame to paties pavadinimo upės krante, gyvenanti moteris šiandien žūtbūt turi pasirodyti gydytojui, o vaikams reikia eiti į mokyklą Šilutėje – jiedu bus laikinai apgyvendinti Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokykloje.

Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (toliau – PGT) viršininko vidaus tarnybos pulkininko leitenanto Rimanto Mačijausko teigimu, su šia užduotimi nesunkiai susitvarkytų ir patys šilutiškiai gelbėtojai, jeigu ne tas ledas, kuris, spaudžiant žiemos šalčiui, kiekvieną dieną vis labiau kausto apsemtomis pievomis į Šyšos kaimą vingiuojantį kelią. Todėl šiai operacijai buvo pasitelkta kariuomenės technika – vikšrinė amfibija PTS-M. Kelią į Šyšos kaimą jai rodo Šilutės PGT pareigūnai.

Kariams antradienį darbo radosi ir Pagėgių savivaldybėje. Pagėgių Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjas Vaidotas Degutis telefonu sakė „Šilutės ETA Žinioms“, kad pas juos dislokuota antroji kariuomenė amfibija šiandien vyksta maršrutu Pagėgiai – Panemunė – Nausėdai – Kuciai ir atgal. Į galutinį kelionės tašką gabenama maisto, yra pakeleivių į abi puses.

Šilutės PGT pareigūnai taip pat nesėdi sudėję rankų: antradienį po pietų jų laukia jau trečiasis šiais metais reisas ratine amfibija į Rusnę su maisto prekių kroviniu, skirtu nuo pasaulio atskirtoje saloje veikiančioms parduotuvėms.

R. Renčeliausko teigimu, Lietuvoje įsivyravę šalčiai vėl sukaustė ne tik apsemtas pievas, bet ir Nemuno deltos upes, Kuršių marios taip pat padengtos ledu. Todėl, anot Šilutės r. savivaldybės Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjo, vandens stichija iš pamario pasitrauks dar negreitai.

Vandens gylis potvynio apsemtame kelio iš Šilutės į Rusnę ruože antradienio rytą siekė 64 cm. Lengvieji automobiliai apsemtu kelio ruožu toliau gabenami specialiais tralais, žmonės į Rusnę ir iš jos vežami specialiu MAN markės sunkvežimiu.

Susiję str.: “Karo inžinieriai jau pamaryje”

2 skaitytojų komentarai
:) 2013 sausio 15d., 14:23193.219.60.1
Amen keliams.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 6

Atsakyti

siaip 2013 sausio 15d., 15:4778.61.113.143
lygtai dabar jiems ne amen

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą