Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Atrask Šilutę su Krašto paveldo gidu!

Publikuota: 2018 kovo 16 Kategorija: Kultūra, Naujienos, Paveldas

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Vis drąsiau į mūsų namus skverbiasi pavasaris. Nepajusime, kaip pulsime ieškoti lengvesnio apdaro, patogesnio apavo, išsiilgę žalumos skubėsime gamtos glėbin, imsime planuoti atostogų kelionių maršrutus… Norint pabėgti nuo metų rutinos nebūtinos tolimos šalys. Kartais pakanka vienam ar su draugais dienai apsilankyti tokioje pažįstamoje mūsų Šilutėje. Skeptikas suabejos: „ O ką įdomaus rasiu čia“, bet juk kone kiekvienas senasis miesto namas turi savo istoriją, savo paslaptis. Praskleiskite jas su Krašto paveldo gidu.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Krašto paveldo gidas http://www.krastogidas.lt/ – tai Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos sukurtas interaktyvus žemėlapis-mobili programėlė ir informacinė svetainė, kuriose galima rasti nuotraukas, vaizdo ir garso įrašus apie Vakarų Lietuvos kultūros paveldo objektus (esamus, buvusius, bet jau išnykusius) bei teminius maršrutus, kuriais siūloma keliauti.

2017 m. į Krašto paveldo gido pildymą įsijungė ir Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka. Bibliotekininkystės ir kraštotyros skyriaus specialistai parengė apžvalginius informacinius straipsnius apie 34 Šilutės miesto objektus (pastatai ir statiniai, skulptūros ir paminklai, aikštės ir parkai, gamtos paminklai, išnykę objektai), paskelbė 55 jų nuotraukas. Publikuojama keletas autentiškų senosios Šilutės fotografijų iš viešosios bibliotekos ikonografijos rinkinio bei šilutiškio Sauliaus Stankevičiaus asmeninės kolekcijos.

Keliautojų patogumui parengti du maršrutai: „Šilutės knygininkų atminimo takais“ ir „Dvarininkas Hugo Šojus – Šilutės miesto mecenatas“. Pirmasis maršrutas skirtas norintiems pažinti savitą, laiko suformuotą Šilutės miesto istorinį veidą, kultūrinę aplinką, aplankant XIX–XX a. knygininkų atminimo vietas. Antrasis kviečia pasivaikščioti dvarininko H. Šojaus mecenatystės takais ir aplankyti miestui jo dovanotose žemėse pastatytus išlikusius statinius. Šiemet Krašto paveldo gidą ketinama papildyti informacija dar apie 20 Šilutės objektų: statinių, memorialinių, sakralinių vietų, technikos paveldo vertybių.

Interaktyvus Krašto paveldo gidas gali tapti partneriu ir pagalbininku besimokančiam ar bestudijuojančiam jaunimui, keliautojui, mokytojui, dėstytojui, ekskursijų vadovui, šeimai. Juo naudojantis galima lengvai ir patogiai pažinti savo kraštą, kultūros ypatumus bei smagiai ir naudingai praleisti laisvalaikį.

F. Bajoraičio bibliotekos inf.

Rašyti komentarą