Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Šilutės balduose“ – nauja atlygio už darbą sistema

Publikuota: 2017 lapkričio 21 Kategorija: Gamyba, Verslas

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Nuo 2017 m. spalio 1 d. didžiausias Pamario krašto darbdavys – AB „Šilutės baldai“ įdiegė naują, pažangią atlygio sistemą. Ankstesnę sudėtingą 7 kategorijų ir vienodų valandinių tarifų sistemą pakeitė kur kas lankstesnė sistema. Dėl šių pokyčių darbo užmokesčio fondas „Šilutės balduose“ nuo spalio 1 d. padidėjo 10 proc., pranešama portale www.sba.lt.

„Šilutės baldai“ yra pirmoji SBA baldų grupės ir viena nedaugelio Lietuvos pramonės įmonių, kurioje taikoma ši lanksti atlygio sistema.

„Situacija darbo rinkoje ir šiuolaikiniai darbo santykiai reikalauja kitokio požiūrio į darbo užmokesčio sistemą – ji turi būti lanksti, teisinga, lengvai suprantama vadovams ir darbuotojams. Todėl atsisakėme ankstesnio darbuotojų skirstymo pagal kategorijas. Nuo spalio 1 d. visiems „Šilutės baldų“ specialistams, atsižvelgdami į jų kvalifikaciją suteikėme vieną iš keturių pareigybių, o darbuotojų atlygis priklausys ir nuo pareigybės valandinio tarifo. Priklausomai nuo darbuotojo rezultatų ir tobulėjimo bei kitų sąlygų, jų yra trys. Valandiniai tarifai peržiūrimi mažiausiai du kartus per metus“, – pasakoja „Šilutės baldų“ direktorė Asta Dijokienė.

Pasak įmonės vadovės, prieš keičiant atlygio sistemą buvo tartasi ir diskutuota su darbuotojais.

„Ankstesnė sistema buvo per mažai lanksti – norint paskatinti kokybiškiau, greičiau dirbantį specialistą, vienintelis būdas padidinti atlyginimą buvo kelti kategoriją. O tai reikalavo daug papildomų biurokratinių sprendimų – reikėjo vadovo teikimo, užduočių formulavimo, egzaminų, vertinimų ir pan.. Dabar, kai kiekvienoje pareigybėje yra 3 skirtingi tarifai, nustatyti aukštesniam užtenka tiesioginio vadovo teikimo, kuris patvirtinamas aukštesnio lygio vadovo įsakymu“.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Įdiegus naująją sistemą paprasčiau tapo ne tik gauti didesnį darbo užmokestį, bet ir siekti karjeros galimybių.

„Šilutės baldai“ – vienas universaliausių baldų gamintojų Lietuvoje. Čia dirba daug aukštos klasės specialistų, tad nenuostabu, jog įdiegus naująją atlygio sistemą, darbo užmokesčio fondas įmonėje padidėjo 10%.

„Nebuvo nė vieno darbuotojo, kuriam įdiegus naująją atlygio sistemą darbo užmokestis sumažėtų, o geriausiems specialistams jis padidėjo iki 30 proc. be jokių kategorijų egzaminų“, – pasakojo A. Dijokienė.

Naujoji atlygio sistema tapo dar vienu įmonės pranašumu pritraukiant naujus darbuotojus.

Visi „Šilutės baldų“ gamybos darbuotojai yra apdrausti nelaimingų atsitikimų draudimu, kuris galioja ne tik darbo metu, bet ir laisvalaikiu. Įmonės darbuotojams dotuojamas maitinimas, apmokamos pagrindinės stomatologo paslaugos, jie aprūpinami darbo drabužiais ir avalyne, transportu į darbą ir iš jo. Įmonėje vykdomos kvalifikacijos kėlimo ir mokymo programos – visa tai leidžia darbuotojams tobulėti ir uždirbti daugiau.

„Stengiamės ne tik sukurti geriausias sąlygas darbui ir tobulėjimui, bet ir palengvinti gamybos procesus. Nuolat investuojame į naujas technologijas – tai leidžia padidinti našumą ir kartu automatizuoti fiziškai sunkius darbus, kuriuos anksčiau turėdavo atlikti žmonės“, – pasakojo A. Dijokienė.

Per pastaruosius 5 metus į „Šilutės baldai“ gamybą investavo 10 mln. eurų. Prieš tris metus pabaigtas medžio masyvo cecho modernizavimas leido žymiai pagerinti rezultatus, čia gamyba, lyginant su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 50 proc.

„Investicijos „Šilutės balduose“ tęsiamos ir toliau – šiemet paleista pilnai automatizuota nauja lentų rūšiavimo linija. Tai leido visiškai atsisakyti fizinio darbo, o specialistus nukreipti prie kitų projektų. Ši linija unikali – ją projektavo patys „Šilutės baldų“ specialistai, o pagamino viena Lietuvos įmonių“, – pasakojo AB „Šilutės baldai“ direktorė A. Dijokienė.

Įmonės pardavimai per pirmuosius devynis 2017 m. mėnesius išaugo 15,6 proc. Planuojama, kad šiemet jie pasieks 39,4 mln. eurų.

www.sba.lt inf.

Rašyti komentarą