Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pamaryje žiema rodo savo galią

Publikuota: 2010 gruodžio 21 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Ir Šilutės miesto gyventojams sniegas jau lipa per gerklę. (Liudo Mockaus nuotr.)Ir Šilutės miesto gyventojams sniegas jau lipa per gerklę. (Liudo Mockaus nuotr.)

Antradienio naktį Šilutės rajone vėl gausiai prisnigo, vietomis net iki 30 centimetrų. Todėl rytą daugelis kaimo kelių buvo sunkiai išvažiuojami.

Ypač sudėtinga padėtis antradienio rytą buvo Usėnų seniūnijoje. Ten, anot vietos seniūno Algirdo Raukčio, beveik visi keliai buvo neišvažiuojami.

Sunkiai sekasi tvarkytis ir kitoms rajono seniūnijoms. Mat tie kaimo keliai, kuriuos prieš dieną šiaip ne taip pavyko nuvalyti, per naktį vėl buvo užversti sniegu.

Rajone yra ir tokių kelių, daugiausiai į vienkiemius, kuriuose ir palyginti galinga kelininkų technika bejėgė prieš gilias sniego pusnis. Todėl kaimo žmonėms tenka patiems ieškoti būdų, kaip išvaduoti kelius iš sniego gniaužtų.

“Nesam tokie galingi, kad nuvalytume visus kelius”, – sakė Katyčių seniūnė Juzefa Tamavičienė.

“Valome kelius nuo penktos ryto, dirbame be jokių išeiginių, tačiau gamta stipresnė už mus”, – Saugų seniūnijoje susidariusią padėtį apibūdino vietos seniūnė Anastazija Oželytė.

Laiko pailsėti neturi ir VĮ “Klaipėdos regiono keliai” Šilutės kelių tarnyba. Pasak jos viršininko Algirdo Jakubausko, šį rytą rajone buvo labai daug sunkiai išvažiuojamų kelių. Tačiau skundų iš gyventojų, sako, šį rytą dar nebuvo sulaukęs.

Sinoptikai žada dar daugiau sniego. Todėl važiavimo sąlygos krašte greičiausiai išliks sudėtingos.