Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pristatyta nauja Petro Čeliausko knyga “Švėkšna spaudos puslapiuose (1918-1940)”

Publikuota: 2016 kovo 18 Kategorija: Kultūra, Naujienos

D. Gailiūnienės nuotr.D. Gailiūnienės nuotr.

Mokytojas senjoras, šių metų pradžioje paskelbtas metų švėkšniškiu, Petras Čeliauskas ir toliau rodo begalinį atsidavimą Švėkšnos kraštui. Garbaus amžiaus sulaukęs pedagogas įgyvendino dar vieną sumanymą – kraštiečiams pristatė naują savo knygą “Švėkšna spaudos puslapiuose (1918-1940)”.

Knyga bendruomenei pristatyta Knygnešio dienai paminėti skirtame renginyje.

P. Čeliauskas švėkšniškius savo darbais džiugino jau ne kartą, jo dėka išleista keliolika leidinių apie jų kraštą.

Naujajame P. Čeliausko darbe pateikiama daugiau kaip 1500 žinučių apie Švėkšną ir jos apylinkes iš įvairių periodinių leidinių, publikuotų tarpukario laikotarpiu. Tokia knyga pagreitins informacijos paiešką miestelio istorijos tyrinėtojams.

Apie 500 puslapių apimties leidinį P. Čeliauskui parengti padėjo švėkšniškis Domas Žiogas. Anot jo, renkant žinutes archyvuose jam teko nemažai paplušėti. Mat tuo metu, kai tarpukario spaudoje buvo ieškoma informacijos apie Švėkšną, leidiniai dar nebuvo suskaitmeninti. Todėl suradus reikiamą informaciją, pačiam tekdavo perrašyti tekstą. Dabar visus tekstus galima rasti virtualioje elektroninio paveldo sistemoje.

Knygnešio dienos renginyje taip pat buvo pristatyta ir P. Čeliausko auklėtinės Irenos Arlauskienės knyga “Pirmyn per atgal”.

www.sveksnosnaujienos.lt inf.

Rašyti komentarą