Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Jonas Jatautas. Šiuo metu nėra galimybių įkurti Rusnėje jūrų kadetų mokyklą

Publikuota: 2015 rugpjūčio 20 Kategorija: Nuo'monės

Išanalizavus visas esmines sąlygas, būtinas Jūrų kadetų mokyklos (toliau – JKM) kūrimui Rusnėje, galima padaryti išvadą, kad šiuo metu tam nėra galimybių.

Nėra šiuolaikinės kūno kultūros ir sporto bazės. Intelektualiniai ir profesiniai ištekliai susiję su jūriniu ugdymu ir jūreivystės kultūra yra Klaipėdoje. JKM įsteigimui Rusnėje būtinos didelės finansinės investicijos ir žmogiškieji ištekliai.

Jūrų kadetų mokyklos Rusnėje idėjos realizavimo pagrindiniu stabdžiu bus Lietuvoje ryškėjanti bendra politinė nuostata: infrastruktūros plėtojimo projektai teritorijose su greitai mažėjančiu gyventojų skaičiumi yra nepriimtini.

Edukacine prasme šis projektas galėtų būti labai vertingas ir inovatyvus, bet ar jo kaina yra priimtina pagrindiniams steigėjams, t.y. Švietimo ir mokslo bei Krašto apsaugos ministerijoms, lieka neaišku.

Ekonomine prasme Rusnės salos vystymui JKM projektas atneštų apčiuopiamos naudos. Tai naujos darbo vietos ir augantis poreikis įvairioms paslaugoms ir prekėms.

Mano galva, galima judėti keliomis kryptimis arba viena kuria pasirinktinai.

Pasiūlymas A. Įkurti Rusnėje bendruomenės iniciatyva Jūrų skautų organizaciją, kuri ugdytų jaunųjų Rusnės gyventojų jūrinę dvasią ir kultūrą.

Pasiūlymas B. Įkurti Rusnėje Šilutės sporto mokyklos ar vienos kurios Lietuvos vandens sporto federacijos filialą ir plėtoti čia vandens sportą ištisus metus, o bendrabutyje apgyvendinti sportininkus ir trenerius, atvykstančius į stovyklas ir varžybas.

Pasiūlymas C. Įkurti Rusnėje privatų jachtklubą, kuris turėtų savo viešbutį ir prieplauką, juolab, kad Specialiosios mokyklos teritorijoje jau esama privačios nuosavybės.

Jonas Jatautas yra Šilutės rajono savivaldybės tarybos narys

Taip pat skaitykite:“Jūrų kadetų mokyklos Rusnėje vizija”,
“Jūrų kadetų mokyklos įsteigimo Rusnėje galimybės”

jonasjatautas.wordpress.com

4 skaitytojų komentarai
Bernardas 2015 rugpjūčio 20d., 15:5988.119.253.65
Ir estakadų į greitai tuštėjančias teritorijas nereikia. Ir apskritai, reikia pasverti ar investuoti bet kokius mūsų surinktus mokesčius verta ten , kur tai neperspektyvu ? Gal geriau visiems kraustytis ten , kur patogu ir pigu? …
:)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 2

Atsakyti

Poilsiautoja 2015 rugpjūčio 20d., 21:1823.27.44.247
O kaip buvo dalinami mero pažadai…Oho ho. Įdomu, kaip reikia jaustis po viso šito.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 5

Atsakyti

Silutiskis 2015 rugpjūčio 21d., 09:0590.134.142.57
O kaip reiks jaustis, jei klaipedoje bus ikurtas centras ir juo vadovu bus paskirtas Jatautas? Palaukim, paziuresim…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 2

Atsakyti

Anal-itikas 2015 rugpjūčio 21d., 09:5878.61.120.129
Paskaitai mintis ir suvoki koks siauras žmogelio mąstymas. Jeigu projektai provincijose nepriimtimi, tai tas provincijas reikia naikinti? Žmogus pasisako prieš: “Ekonomine prasme Rusnės salos vystymui JKM projektas atneštų apčiuopiamos naudos. Tai naujos darbo vietos ir augantis poreikis įvairioms paslaugoms ir prekėms.” Atsiprašau visų, bet tokio idijoto dar nebuva u girdėjes,kuris pasisakytų prieš rajono gyventojų gerovę..

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą