Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Usėnų mėgėjų dramos kolektyvas „Veržė“ – 10 metų scenoje

Publikuota: 2012 liepos 16 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Usėnų vaidintojus jubiliejaus proga pasveikino Šilutės r. savivaldybės vadovai. (Onutės Miliauskienės nuotr.)Usėnų vaidintojus jubiliejaus proga pasveikino Šilutės r. savivaldybės vadovai. (Onutės Miliauskienės nuotr.)

„Veržės“ vaidintojai savo veiklos pirmojo dešimtmečio jubiliejų paminėjo kartu su gausiu būriu bičiulių iš Usėnų ir kitų Šilutės rajono savivaldybės vietovių.

Kolektyvo vadovė Gražina Bardauskienė papasakojo apie usėniškių suvaidintus spektaklius. Vienas iš pirmųjų, su kuriuo „Veržė“ pirmą kartą pasirodė kitoje seniūnijoje – Vainute, buvo Veronikos Ruminavičiūtės „Sunki našta“. Į pirmą apžiūrą vykta su B. Vilimaitės „Mirusiųjų reikalai“ ir kitais spektakliais. O sėkmė aplankė 2007 m. regioninėje apžiūroje „Pastogė“ Salantuose, ten usėniškiai suvaidino „Palangos liūtą“.

Scena iš Žemaitės 'Apsiriko'.

Scena iš Žemaitės 'Apsiriko'.

Bėgantys metai davė patirties. Kolektyvo narė Dalia Čenkuvienė pradėjo humoristės kelią, pasirodo ir kaimyniniuose seniūnijose, įsikūnija į „Jadzės“ vaidmenį, kuri, beje, vedė ir pastarąjį renginį, o Gitana Vaitkienė ir Antanas Lukošius buvo įvertinti kaip geriausi savo rolės atlikėjai.

Kolektyvas taip susigyveno, kad tapo kaip vienos šeimos nariai, o vadovei pats geriausias atlygis yra kolektyvo narių pasakymas: „Nu, kada repetuosim? – pasiilgom susibėgimų“.

Per dešimtmetį kartu liūdėta, kartu džiaugtasi. Be jau minėtų kolektyvo narių yra ir kitų, užkulisinių – tai dekoracijų meistriukas Vidas Jasevičius ir kriaučka Vitalija Regelskytė, siuvanti artistams pastrajus.

Usėnų mėgėjų dramos kolektyvas 'Veržė'.

Usėnų mėgėjų dramos kolektyvas 'Veržė'.

Usėnų mėgėjų dramos kolektyvo nariai, patys paskendę darbuose, savo vaidyba praskaidrina mūsų kasdienybę, įdėdami daug kūrybinės energijos, didelio polėkio, kantrybės.

G. Bardauskienė padėkojo kolektyvo rėmėjams: Šilutės r. savivaldybei ir Salos etnokultūros ir informacijos centrui už visapusišką pagalbą vykdant kolektyvo veiklą, Usėnų seniūnijos seniūnui – už paramą ir palaikymą, Usėnų pagrindinės mokyklos direktorei – už galimybę vykti į gastroles.

Po šventinio vaidinimo – „Veržė“ parodė Žemaitės „Apsiriko“ – kolektyvą pasveikino Šilutės r. savivaldybės merė Daiva Žebelienė, administracijos direktoriaus pavaduotojas Vygantas Kamarauskas, Salos etnokultūros ir informacijos centro direktorė Birutė Servienė, taip pat seniūnas, mokyklos atstovai, kaimo kapela, ūkininkių draugijos moterų kolektyvas ir kiti.

Vaidintojai padėkojo savo vadovei G. Bardauskienei už kantrybę.

Onutė Miliauskienė, Usėnai

Ne į temą

Jau greitai…

Oresto Lidžiaus nuotr.

3 skaitytojų komentarai
Laura 2012 liepos 17d., 10:1378.61.22.53
Labai ačiū už tokį renginį, reikia džiaugtis, kad yra tokių žmonių, kurie moka vaidinti ir save parodo. Ačiū Gražinai Bardauskienei

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 2

Atsakyti

2012 liepos 17d., 15:0188.119.138.11

Valdžia gėlytes vežioja vėl grupelėmis? Ką ten veikia Kamarauskas?

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 6

Atsakyti

brigita 2012 liepos 18d., 15:3088.222.103.33

Išmokit rašyti ir mažiau girkitės.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą