Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės kredito unijos durys – atviros visiems

Publikuota: 2012 balandžio 24 Kategorija: Paslaugos, Verslas

Artinantis 16 – tai veiklos sukakčiai (gegužės 28 d.) ir pažymint Tarptautinius kooperatyvų metus, Šilutė kredito unijoje šią savaitę rengiamos atvirų durų dienos ne tik nariams, bet ir visiems krašto gyventojams, besidomintiems šios įstaigos veikla.

Antradienį priešpiet Šilutės kredito unijos pasiekimai buvo pristatyti rajono žiniasklaidos darbininkams.

Pokalbyje prie kavos puodelio, be Šilutės kredito unijos administracijos vadovės Genovaitės Kimbrienės, taip pat dalyvavo šios įstaigos paskolų komiteto pirmininkė Birutė Gustienė, stebėtojų tarybos vadovas Leonas Anskaitis ir du unijos paslaugomis aktyviai besinaudojantys krašto ūkininkai – katytiškė Nijolė Juškevičienė ir Romualdas Gavutis iš Sausgalvių kaimo.

Iš kairės: G. Kimbrienė ir B. Gustienė. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Iš kairės: G. Kimbrienė ir B. Gustienė. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

G. Kimbrienė pasidžiaugė, kad praėjusieji metai Šilutės kredito unijai ir vėl buvo sėkmingi – uždirbta beveik 490 tūkst. litų pelno, o jos turto vertė perkopė 60 mln. Lt ribą.

Šiuo metu Šilutės kredito unija turi per 7400 narių ir pagal šį rodiklį yra antra didžiausia unija Lietuvoje. Po Panevėžio. Šilutiškiai tik panevėžiečiams nusileidžia ir kaimiškose vietovėse veikiančių unijos padalinių – nutolusių kasų skaičiumi. Šilutės rajone jų yra iš viso 11.

„Džiugu, kad vis daugiau Šilutės rajono gyventojų renkasi mūsų kredito uniją kaip pagrindinę finansinę įstaigą, – sakė G. Kimbrienė. – Vyresnio amžiaus žmonėms čia patrauklu laikyti indėlius, atsiimti pensiją ar sumokėti mokesčius už komunalines paslaugas. Jaunesni žmonės aktyviai skolinasi asmeniniams ar verslo poreikiams, naudojasi internetine bankininkyste ir mokėjimo kortelėmis“.

G. Kimbrienės teigimu, kredito unijos tikslas nėra vien tik kaupti pelną, juolab kad visi jos nariai yra ir jos savininkai, todėl ši įstaiga gali pasiūlyti palankesnes palūkanas už paskolas ir indėlius, iš unijos narių neimamas komisinis mokestis už komunalines įmokas ar pinigų pervedimus internetu.

Šilutės kredito unija taip pat remia kaimo bendruomenes pagal ilgalaikę programą, dalyvauja verslumo skatinimo projekte. Balandžio mėnesį pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba dėl palankesnių veiklos sąlygų sukūrimo krašto žemdirbiams.

Daugiau apie Šilutės kredito uniją, jos paslaugas ir vykstančias akcijas – internetinėje svetainėje silutesunija.lku.lt.

1 skaitytojų komentaras
O lia lia 2012 balandžio 25d., 15:4488.119.138.11

Gerai imitusios toks kredito unijos babces. Tikriausiai palūkanos už kreditus daug didesnės nei bankuose.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą