Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės kamerinio dramos teatro sezono atidarymas

Publikuota: 2011 rugsėjo 23 Kategorija: Kultūra

SPEKTAKLIS – VAKARAS „LAISVA SANTUOKA“

Spalio mėn. 8 d. 18 val. Šilutės kameriniame dramos teatre (Lietuvininkų g. 6, Šilutė).

Spektaklis-vakaras „Laisva santuoka“ pagal italų aktoriaus, režisieriaus, dramaturgo, Nobelio premijos laureato Dario Fo ir jo žmonos Frankos Rame pjesę „Laisva meilė”.

Kartą vyras pasiūlė žmonai gyventi santuokoje laisvos poros principu – be abipusių ištikimybės ir meilės įsipareigojimų. Mat jis mano, kad tik taip galima išsaugoti sąžiningus ir ilgalaikius šeimyninius santykius. Žaidimo taisyklės pasirodė paprastos ir patogios – visa, kas tikra ir tvaru priklauso šeimai, o už jos ribų tik akimirksnio malonumai ir atgaiva nuo kasdienybės. Tačiau vėliau paaiškėja, ko vyras net nenujautė, kad ir žmona turi teisę pasinaudoti sutuoktinių susitarimu bei… susirasti meilužį. Prisimindami ir „pervaidindami prieš publiką“ savo ilgametę šeimos istoriją, herojai nevalingai turi atsakyti į kardinalius gyvenimo klausimus, bandydami grąžinti seniai prarastą prasmę tokioms sąvokoms kaip laimė, meilė, šeima… Komišką pjesės veiksmo efektą sustiprina „teatras teatre“, kur žiūrovai yra betarpiški „bylos dėl santuokinių neištikimybės“ proceso dalyviai. Dario Fo apdovanojo savo personažus subtiliu humoro jausmu ir saviironija, juk pagaliau jie tik aktoriai scenoje, kuri vadinasi gyvenimas.

Iš italų kalbos vertė Vidmantas Fijalkauskas
Režisierius Sergėjus Paciukas
Dailininkė Jūratė Rinkauskienė
Vaidina Alma Rimkevičiūtė ir Vygantas Paldauskas
Spektaklio trukmė 1 val.
Bilieto kaina: 8 Lt.

Bilietus galite įsigyti nuo rugsėjo mėn. 26 d. 09.00 -16.00 val. (kabinetas 224, Lietuvininkų g. 6, Šilutė, KPC pastatas, II aukštas) arba 1 val. prieš spektaklį.

Rašyti komentarą