Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Spektaklis – koncertas „Ugnies medžioklė su varovais“ atvyksta į Šilutę

Publikuota: 2022 lapkričio 22 Kategorija: Renginiai

D. Rimeikos nuotr.D. Rimeikos nuotr.

Spektaklis – koncertas „Ugnies medžioklė su varovais“ bus rodomas gruodžio 10 d. Šilutės kultūros centre. Pradžia 18 val.

Šių metų spalio 30 dieną Kauno dramos teatre įvyko ilgai laukta ,,Taško teatro“ spektaklio – koncerto ,,Ugnies medžioklė su varovais“ premjera. Jau legenda tapęs, kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus sukurtas miuziklas, pirmą kartą žiūrovams pristatytas prieš beveik 50 metų, režisieriaus Valentino Masalskio ir kompozitorės Nijolės Sinkevičiūtės iniciatyva sugrįžta į didžiąsias Lietuvos scenas!

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Muzika, pralenkusi laiką

,,Taško teatro” spektaklis – koncertas ,,Ugnies medžioklė su varovais” buvo kuriamas taip, jog pagrindine šio miuziklo ašimi išliktų metų metus žiūrovų širdyse skambanti kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus genialiai parašyta muzika. Ši muzika pralenkė laiką, nes nepaisant vyravusių draudimų ir cenzūros ji skambėjo ir žiūrovams tapo kelione į laisvę, meilę artimui, vienybę. Ši muzika persmelkta neteisybės, kovos, pasipriešinimo sistemai jausmų. Jausmų, kurie šiandieniniame pasaulyje niekur nedingo, ir galbūt yra aštresni nei kada nors anksčiau. Šios muzikos pagalba susivienija skirtingos kartos – tie, kurie tokius jausmus išgyveno prieš penkiasdešimt metų, ir tie, kurie tai pirmą kartą jaučia šiandien.

Kompozitorės Nijolės Sinkevičiūtės kūrinių aranžuotės ir išskirtinis talentas ruošiant jaunuosius aktorius atlikti sudėtingas partijas šiame spektaklyje – koncerte atsiskleidžia stipriu muzikiniu skoniu ir profesionalumu.

Spektaklio – koncerto metu muziką atlieka Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos ir LMTA Klaipėdos fakulteto Jaunimo simfoninis orkestras, vadovaujamas dirigento Egidijaus Mikniaus.

Teatras, prasidedantis drabužinėje

Šio spektaklio – koncerto veiksmas žiūrovus įtraukia dar drabužinėje – režisieriaus Valentino Masalskio idėja buvo ,,įvesti“ žiūrovus į laikmečio nuotaiką juos pasitinkant netradicinėje teatro erdvėje. Jaunieji aktoriai pasitinka žiūrovus, padeda jiems nusivilkti paltus ir atlieka trumpas vaidybines scenas, keliančias šypsenas ar net juoką. ,,Ugnies medžioklė su varovais“ istoriškai yra pirmasis lietuviškas miuziklas, pirmą kartą Lietuvoje viešai atliktas dar 1976 metais, todėl sumanymas priminti žiūrovams laikmetį, kuomet ,,buvome jauni ir laimingi…1970-78 m.” pagarbiai primena apie šio kūrinio svarbą ir stiprią išliekamąją vertę. Gėlių vaikų aprangos kodas galioja ir žiūrovams – režisierius tokiu būdu siekia juos įtraukti į spektaklio vyksmą, ragina pasijusti jo dalimi, išgyventi stiprų bendrystės jausmą. Skatina išlipti iš komforto zonos ir ne tik prisiminti praeitį, bet ir žaisti dabartimi, kai esame daug laisvesni ir atsipalaidavę.„

Kompozitorius Giedrius Kuprevičius apie miuziklą

,,Ugnies medžioklė su varovais“, kurios muzikinę siuitą sukūrė mano kolegė, kompozitorė Nijolė Sinkevičiūtė, o režisavo bičiulis Valentinas Masalskis, pasitelkęs kelias dešimtis gabių ir teatrui atsidavusių jaunų artistų ir dainininkų. Na, ir žinoma, nepakartojamas, neįtikėtinai darniai ir išraiškingai, stilingai ir moderniai skambantis simfoninis orkestras, kuriame vien jaunimas! Jį puikiai valdė jaunasis maestro Egidijus Miknius. Žinoma, miuziklas, kaip ir dera, prasidėjo nuo drabužinės, kurioje kartu su Valentinu priėmėm žiūrovų paltus. Atlikęs uvertiūrą vėl sugrįžau žiūrovų salėn ir stebėjau visą spektaklį su nesilpstančiu jauduliu – „sirgau“ už visą kolektyvą, džiaugiausi pelnyta sėkme, kurią „užantspaudavo“ anšlaginė publika. Neišvardinsiu visų dalyvių – regimų scenoje ir neregimų užkulisiuose, pasidžiaugsiu puikiu garsu. Buvo tiesiog smagu, gera ir labai lietuviška. Man tai – tikras stebuklas. Juk nuo pirmojo pastatymo jau praėjo daugiau nei keturi dešimtmečiai. O gal tas mano miuziklas jau virto savotišku socialiniu reiškiniu, kad po tam tikro laiko vis prireikia jo naujo pastatymo“, – maestro G. Kuprevičius.

Artimiausi šių metų ,,Ugnies medžioklės“ spektakliai – koncertai:

Gruodžio 10 dieną 18 valandą Šilutės kultūros centre;
Gruodžio 17 dieną 18 valandą Mažeikių kultūros centre;
Bilietus platina: Ticketmarket.lt.

Daugiau šio spektaklio – koncerto rodymų numatyta 2023 m.

Kūrybinė komanda:

Spektaklio kompozitorė, aranžuočių autorė: Nijolė Sinkevičiūtė;
Choreografės: Beata Molytė, Kamilė Pilibaitytė;
Režisierius: Valentinas Masalskis;
Dirigentas: Egidijus Miknius;
Vaidina: Taško teatro ir Æmotion trupės aktoriai;
Groja: Stasio Šimkaus konservatorijos ir LMTA Klaipėdos fakulteto Jaunimo simfoninis orkestras. (vad. E. Miknius);

Daugiau informacijos apie teatro veiklą – puslapyje taskoteatras.lt.

„Taško teatro“ administracijos inf.

Rašyti komentarą