Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ką pasirinkti – jėgos ar kardio treniruotes?

Publikuota: 2022 liepos 13 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Norintys pradėti sportuoti gana dažnai susimąsto, kokio tipo treniruotės galėtų būti pačiu palankiausiu pasirinkimu. Turime sutikti, kad šiandien pasirinkimo galimybių yra ne taip ir mažai, tačiau šį kartą palyginsime jėgos ir kardio treniruotes: galbūt tai jums padės paprasčiau priimti sprendimą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Jei norite numesti svorio…

Dažnai manoma, kad norint numesti svorio kardio pratimai yra tiesiog privalomi, tačiau tai nėra tiesa. Per vieną kardio treniruotės minutę sudeginama maždaug 10-12 kalorijų, o per jėgos treniruotę – 8-10 kcal. Nors gali atrodyti, kad kardio treniruotės yra gerokai efektyvesnės, tačiau nereikėtų pamiršti, kad sudeginus didelį kiekį kalorijų, neretai padidėja apetitas, todėl ne visada yra paprasta suvartoti mažiau kalorijų nei buvo sudeginta. Jei pasirenkamos jėgos treniruotės, aktyvinamas metabolizmas, o kalorijos yra deginamos dar 36 valandas po treniruotės. Taigi, jei norite efektyviai mesti svorį, turėtumėte rinktis būtent jėgos treniruotes.

Jei norite auginti raumenis…

Nors kardio treniruotės padeda efektyviai mesti svorį, tačiau tuomet, jei norite auginti raumenis, turėtumėte rinktis jėgos treniruotes. Pavyzdžiui, viename tyrime buvo nustatyta, kad pasirinkus kardio treniruotes iš numesto 9,45 kg svorio 2,6 kg sudarė raumenys, taigi, metant svorį prarandama ne vien tik riebalų masė. Kartais moterys nuogąstauja, kad pasirinkdamos jėgos treniruotes priaugs pernelyg daug raumenų, tačiau tikrai nėra reikalo nerimauti: moterų testosterono lygis yra gerokai mažesnis nei vyrų, o tai turi ženklią įtaką raumenų masės auginimui.

Jei norite pagerinti bendrą savijautą…

Niekam ne paslaptis, kad mankšta gali ženkliai pagerinti bendrą savijautą ir sveikatą. Visai nesvarbu, kokią sporto rūšį nuspręsite pasirinkti, turėtumėte pasirūpinti reguliariomis treniruotėmis. Sportuok.lt parduotuvėje rasite ir jėgos sportui, ir kardio treniruotėms skirtos įrangos, todėl galėsite pasirūpinti, kad sportas namuose taptų dar efektyvesnis.

.

.

Užsakymo Nr. 220711

Rašyti komentarą