Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės pūtikai vėl skina laurus

Publikuota: 2021 lapkričio 24 Kategorija: Kultūra, Naujienos, Švietimas

Orkestro 'Pamarys' nuotr.Orkestro 'Pamarys' nuotr.

Fanfarinis pučiamųjų instrumentų orkestras ,,Pamarys“ Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionate iškovojo pirmąją vietą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Koncertas po koncerto, viena repeticija po kitos – tokia būdavo įprasta Lietuvos pučiamųjų orkestrų kasdienybė ikipandeminiu laikotarpiu. Pastarieji dveji metai buvo ypatingi ir neįprasti visam pasauliui. Į šiuos metus galime žiūrėti kaip į šimtus prarastų galimybių – nukeltų ar atšauktų koncertų, premjerų, renginių ir gyvų susitikimų.

Lapkričio 20 dieną Palangoje po beveik dvejų metų pertraukos įvyko XXI Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatas, subūręs 30 geriausių profesionalų ir mėgėjų orkestrų. Kolektyvai varžėsi penkiose kategorijose, o po konkurso Palangos koncertų salėje įvyko įspūdinga čempionato apdovanojimų ceremonija ir Gala koncertas, kuriuo metu klausytojai išgirdo ilgai lauktus ir pirmą kartą į Lietuvą atvykusius svečius iš Austrijos – MNOZIL BRASS ansamblį.

Šilutės meno mokyklos fanfarinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Pamarys“ (vadovas ir dirigentas Gražvydas Raila, koncertmeisteriai Edgaras Noreika ir Arnoldas Rumšas) A kategorijoje, kurioje dalyvavo devyni orkestrai, laimėjo I vietą ir buvo pripažintas geriausiu fanfariniu orkestru, o G. Raila iškovojo geriausio dirigento diplomą.

Vadovas G. Raila sveikina kolektyvo narius, jis dėkingas tėveliams už palaikymą, o mokyklos pučiamųjų ir mušamųjų skyriaus mokytojams – už įdėtą triūsą ruošiant mokinius.

Orkestro „Pamarys“ inf.

Rašyti komentarą