Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Jaunųjų muzikantų koncerte – nesuvaidintos emocijos (nuotr.)

Publikuota: 2011 gegužės 16 Kategorija: Kultūra

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Žvarboką penktadienio pavakarę į Šilutės kultūros ir pramogų centro II aukšto fojė susirinkusius žiūrovus šildė ant staliukų garuojanti arbata ir akordeono, kanklių bei fortepijono melodijos, kurias atliko jaunieji muzikantai iš Šilutės r. vaikų meno mokyklos.

Akordeonu grojo Urtė Kairytė, Liveta Brazaitė, Gabrielė Norvaišaitė, Lina Poldauskaitė, Ieva Špūraitė, Benas Taroza, Dovilė Jokšaitė, Agnė Rupeikytė, Laura Šveikauskaitė, Emilija Lidžiūtė, Milda Urbonaitė, jų mokytoja Loreta Kabanova ir buvusi Šilutės r. vaikų meno mokyklos auklėtinė, S. Šimkaus konservatorijos studentė Austėja Stirbytė.

Kanklėmis skambino mokytoja Angelė Alšauskienė su savo mokinėmis Donata Vaičiulyte ir Greta Tamošauskaite. Fortepijonu grojo Elina Vaitelytė (mokytoja Regina Rožienė).

Daugiau kaip valandą trukusiame koncerte jaunieji muzikantai atliko apie 30 įvairaus žanro kūrinių.

Daugelis vaikų Kultūros ir pramogų centre grojo pirmą kartą. Tad natūralu, kad, kovodami su jauduliu, jie neišvengė ir klaidelių, kurias kiekvienas savaip išgyveno, – būta net ir ašarų…

Kartu su jaunųjų atlikėjų tėveliais, pedagogais ir kitais klasikinei muzikai neabejingais šilutiškiais koncerto klausėsi ir žinomas krašto muzikantas, kompozitorius Česlovas Jovaiša. Jis buvo maloniai nustebintas, kai Meno mokyklos Muzikos skyriaus pirmokas B. Taroza akordeonu atliko jo parašytą „Valsą“.

Akordeonininkų koncertą padėjo surengti L. Kabanovos mokinių tėveliai bei Šilutės kultūros ir pramogų centras. Šį gražų renginį parėmė Šilutės kailių namai „Eksa“ ir gėlių salonas „Raganė“.

Oresto Lidžiaus nuotr.

2 skaitytojų komentarai
lina 2011 gegužės 25d., 17:1084.32.215.243

cia as ir grojau esu su melynu sarafanu

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

lina 2011 rugsėjo 16d., 20:1684.32.215.243

fainas koncertas buvo

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą