Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Polderinės sistemos privatizavimas būtų reikšminga klaida

Publikuota: 2020 spalio 08 Kategorija: Aktualijos, Seimas 2020

A. Jagminas, UAB 'Šilutės polderiai' vadovas, Seimo rinkimuose kviečia balsuoti už A. S. Nausėdą.A. Jagminas, UAB 'Šilutės polderiai' vadovas, Seimo rinkimuose kviečia balsuoti už A. S. Nausėdą.

UAB „Šilutės polderiai“ yra vienintelė bendrovė Nemuno žemupio regione, kuri atlieka šio regiono melioravimo darbus, užtikrina esančių įrenginių – polderių – tinkamą funkcionavimą ekstremaliomis (potvynio) sąlygomis. Bendrovė prižiūri 90 proc. užliejamos teritorijos, kuri įeina į Nemuno deltos regioninio parko teritoriją.

Šios įmonės veikla – viena iš prioritetinių kandidato į LR Seimo narius Alfredo Stasio Nausėdos veiklos krypčių, kuriai jis skyrė ypatingą dėmesį savo ankstesnėje kadencijoje.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Privatizuoti būtų klaidinga

UAB „Šilutės“ polderiai“ direktorius Arūnas Jagminas teigia, kad vienintelė polderių sistema, esanti Nemuno deltoje, turi ypatingą svarbą Lietuvos žemės ūkiui. Nuo tinkamo eksploatavimo tiesiogiai priklauso žemės ūkio produktyvumas. Ilgamečio melioracijos specialisto nuomone, tokios įmonės privatizavimas būtų pražūtingas tiek valstybei, tiek privačiam žemės valdytojui. Todėl, kad vandens užliejamų teritorijų priežiūra iš esmės negali būti pelninga veikla. Nesant rentabilumui, bet kokia privati veikla, be išorinių dotacijų, tiesioginis kelias į bankrotą.

Ar įmanoma rasti privatų kapitalą, kuris savo lėšas skirs nepelningai veiklai? Tokiu būdu neišvengiamai iškils klausimas dėl valstybės dotacijų. Tai kodėl griauti sukurtą ir išpuoselėtą sistemą? Juk niekam klausimų nekyla dėl valstybinių kelių priežiūros privatizavimo. Taip ir čia – tai mūsų visos Lietuvos turtas, tvarkantis gamtos vandenis Nemuno žemupyje.

Neišslydo iš akiračio

Prie to, kad UAB „Šilutės polderiai“ nebūtų privatizuojami, nemažai pastangų pridėjo ir A. S. Nausėda, būdamas Lietuvos Respublikos Seimo nariu. Nemažai pastangų jis įdėjo tam, kad ministerijų specialistai apsilankytų ir iš arti susipažintų su polderinės sistemos veikla. Jo iniciatyva buvo sukurtas net trumpametražis filmas apie mūsų polderinę sistemą.

Tokia idėja atėjo tuomet, kai Žemės ūkio ministerijos ir kitų sričių specialistai lankydavosi Nemuno žemupyje, reikėjo kaskart nuodugniai jiems paaiškinti veikimo principus. A. Jagminas dėkingas Seimo nariui A. S. Nausėdai už jo rūpestį, kad polderinė sistemos veikla nesustotų dėl lėšų stygiaus. Juk jo iniciatyva „Šilutės polderiams“ Žemės ūkio ministerija skyrė puspenkto milijono eurų mūsų polderinės sistemos priežiūrai.

„A. S. Nausėda – toks žmogus, kuris dirba mažai kalbėdamas, – sakė A. Jagminas. – Ir, svarbiausia, savo įsipareigojimus bei pažadus įvykdo. Jam, kaip Seimo nariui, yra dar tęstinos veiklos, todėl kviečiu nedvejoti ir savo balsą skirti šiam žmogui!“

.

.

Politinė reklama. Bus apmokėta iš LVŽS rinkiminės sąskaitos. Užsakymo Nr. 201008