Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutiškiai lakūnai meta iššūkį pasaulio čempionui

Publikuota: 2019 rugpjūčio 08 Kategorija: Aviacija, Sportas

J. Subačius ir A. Malinauskas, Lietuvos ultralengvųjų orlaivių pilotų čempionato nugalėtojai, gins Lietuvos garbę Europos čempionate. (A. Poteliūno nuotr.)J. Subačius ir A. Malinauskas, Lietuvos ultralengvųjų orlaivių pilotų čempionato nugalėtojai, gins Lietuvos garbę Europos čempionate. (A. Poteliūno nuotr.)

Šiemet Ignalinos aerodrome vykstančiame Europos čempionate dalyvauja gausus būrys lietuvių – dvi vienvietės motoskraidyklės, viena vienvietė skraidyklė, po vieną dvivietį ir vienvietį lėktuvą ir net sraigtasparnis.

Dviviečiu lėktuvu kartu su navigatoriumi Arnu Malinausku skrisiantis pilotas Justinas Subačius atvirauja, kad kelia sau tikslą pasivaržyti su pasaulio čempionu, praneša portalas www.sportas.lt.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Mums šiame čempionate aktualiausia, kad navigacija būtų stipri, nes pirmiausiai tai tikslaus skraidymo varžybos. Žinoma, nepamirštame ir tikslaus tūpimo – siekdami pasiruošti šiai rungčiai per dieną atliekame po 40-50 tūpimų. Favoritą Jurijų Jakovlevą laikome savo pagrindiniu varžovu, ir būtų smagu jį kai kuriose rungtyse aplenkti. Tai jau yra pavykę padaryti Čekijoje, tad norėtume tokį rezultatą pakartoti”, – rimtą konkurenciją žadą šilutiškis pilotas.

J. Subačius taip pat džiaugiasi, kad savo geriausių rezultatų Ignalinos aerodrome sieks, savo paties surinktu lėktuvu, kurį šypsodamasis vadina „dideliu lego“.

Susijęs: „Šilutės aviatoriai – geriausi Lietuvoje“

Ignalinos aerodrome rugpjūčio 7-17 dienomis vyksiančiame Europos ultralengvųjų orlaivių čempionate laukiama daugiau nei 200 dalyvių iš Lenkijos, Vengrijos, Čekijos, Rusijos, Ukrainos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir, žinoma, visos Lietuvos. Įvairiose čempionato klasėse ir rungtyse varžysis net 75 pilotai. Iškilmingas Europos čempionato atidarymas vyks Ignalinos Laisvės aikštėje rugpjūčio 10 dieną (šeštadienį) 17 valandą. Čia susirinkusiųjų lauks kvapą gniaužiantys geriausių pasaulio pilotų skrydžiai ir kitos staigmenos.

Daugiau: www.sportas.lt: „Pasaulio čempioną aplenkęs lietuvis bandys tai pakartoti su savo paties surinktu lėktuvu“

Rašyti komentarą