Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: muzikos šventė su Vaida Genyte ir Zbignevu Levickiu

Publikuota: 2019 liepos 29 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Šilutės KPC nuotr.Šilutės KPC nuotr.

Kuo toliau, tuo labiau pagreitį įgauna Šilutės vasaros muzikos festivalis „Muzikinė verdenė“. Liepos 26 dienos pavakare Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčioje skambėjo „Auksinės klasikos ir miuziklų dainos“. Jas atliko dainininkė Vaida Genytė ir smuikininkas Zbignevas Levickis. Jiems fortepijonu akompanavo Lauryna Lankutytė.

Su pasakymu, kad penktadienį atėję į šį koncertą pateko į tikrą muzikos ir žodžio šventę, greičiausiai sutiks visi, kurie tam rado laiko.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Niekas nesitikėjo, kad iš sostinės į Šilutę atvažiavę muzikantai savo koncertą pradės netradiciškai – V. Genytė pasirodė iš už šono, o smuiku grieždamas Z. Levickis atėjo pro paradines duris. Na, o tuomet prasidėjo – kiekvienas kūrinys buvo palydimas kišenėje žodžio neieškančio smuikininko komentaru. Z. Levickis ne tik pristatydavo būsimą kūrinį, bet ir šmaikščiai paaiškindavo, kaip jį klausyti, ar kokius negalavimus ši muzika gali išgydyti. Belikdavo toliau V. Genytei dainuoti. Daugeliui iš senų laikų pažįstama pramoginių dainų atlikėja pasirodė esanti ir nuostabi klasikos atlikėja, turinti sodrų išlavintą operinį balsą.

Šio koncerto repertuare buvo ir klasikinių, ir pramoginių šių muzikantų atliekamų kūrinių, kurių skambesys iki pat bažnyčios skliautų viršaus užpildė bažnyčios erdvę. Tai negalėjo nejaudinti gausiai susirinkusiųjų į šį koncertą. Nors svečių pasirodymas truko bemaž pusantros valandos, atrodo, kad tai tevyko tik kelias akimirkas. Žiūrovai buvo labai dėkingi muzikantams už nuostabią muziką, komentarus ir nuostabią nuotaiką.

Kitas „Muzikinės verdenės” koncertas vyks rugpjūčio 15 d. Koncertuos Joana Gedmintaitė (sopranas) ir Dainius Puišys (baritonas). Jiems akompanuos kvartetas „ART VIO“.

Šilutės kultūros ir pramogų centro inf.

Rašyti komentarą