Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Prasmirdę rinkimai: „Jolantos namų karuselė“

Publikuota: 2015 gruodžio 07 Kategorija: Aktualijos, Rinkimai 2015

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Labai paini byla, arba kaip Šilutės „tvarkiečių“ pasekėjai (už pinigus) merą rinko.

-Byla paini, – pareiškė šiandien teismo posėdyje kone dvi valandas atkakliai tylėjęs vieno iš trijų teisiamųjų dėl balsų pirkimo Vytauto Laurinaičio naudai per šį pavasarį vykusius rinkimus advokatas ir pritarė prokurorės pasiūlymui kitame teismo posėdyje apklausti dar vieną liudininką, aukštas pareigas Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariate einantį pareigūną, kuris šių metų kovo 11 d. organizavo ir dalyvavo sulaikant 4 dabartinio Šilutės rajono savivaldybės mero „rinkėjus“.

Tam neprieštaravo ir kitų dviejų teisiamųjų advokatai.

Byla išties labai paini. Pradedant kaltinamųjų ir liudininkų ryšiais, baigiant visų jų parodymais teisme.

Vienas iš trijų teisiamųjų gyvena susidėjęs su savo bendrininko, antrojo teisiamojo, brolio dukra. Tas brolis yra tokios Jolantos sugyventinis. Trečiasis teisiamasis laikinai gyvena vienoje laiptinėje ir tame pačiame aukšte su Jolanta, pas savo močiutę. Pas pastarąją pasiskolinti pinigų kartais užsuka antrasis teisiamasis. Tačiau jis teigia net nežinantis tos močiutės vardo, o jos anūką, trečiąjį teisiamąjį, pažįstantis tik iš matymo. Šioje istorijoje taip pat figūruoja pirmojo teisiamojo sesuo su savo draugu. Pastarieji taip pat teigia nepažįstantys trečiojo teisiamojo – esą pirmą kartą jie su juo susitiko išankstinio balsavimo dieną. Trečiasis teisiamasis savo ruožtu tvirtina, kad nepažįsta nei kartu su juo sėdinčiųjų teisiamųjų suole, nei liudytojų. Tuo tarpu Jolanta, kurios bute tądien buvo girtaujama ir galimai sukosi „karuselė“, tvirtino, kad iš viso nieko nežino apie balsų pirkimą. Beje, tos Jolantos butas yra bendrabučio tipo daugiabutyje netoli savivaldybės, kurioje šį pavasarį ir vyko alkoholiu prasmirdęs išankstinis balsavimas.

Pirmasis teisiamasis aiškino teismui, kad tą kovo 11-ąją jo draugės, antrojo teisiamojo brolio dukros, telefono numeriu paskambino antrasis teisiamasis ir pasiūlė ateiti balsuoti už V. Laurinaitį bei pasakė, kad už tai gaus 5 eurus. Jis, pirmasis teisiamasis, naujieną, kad balsavusiems už V. Laurinaitį mokama po 5 eurus, perdavė savo seseriai su jos sugyventiniu, ir visi kartu patraukė balsuoti. Iš pradžių užsuko pas Jolantą. Esą ten antrasis teisiamasis jiems pasakė, kad eitų balsuoti už V. Laurinaitį ir atneštų balsavimo „šakneles“. Jis, pirmasis teisiamasis, tvirtino, kad po balsavimo savivaldybėje į Jolantos butą grįžo vienas. Esą bute tuo metu nieko nebuvo. Tačiau ant stalo gulėjo 5 eurai. Jis pagalvojęs, kad tai jam skirti pinigai, todėl pasiėmė juos ir, padėjęs ant stalo „šaknelę“, išėjo.

Pirmojo teisiamojo sesuo su savo draugu, liudydami teisme, bedė pirštu į trečiąjį teisiamąjį, tvirtindami, kad šis Jolantos bute paėmė iš jų „šakneles“ ir sumokėjo abiem po 5 eurus. Pirmojo teisiamojo sesers sugyventinio teigimu, – tai nesutampa su pirmojo teisiamojo parodymais, – instruktažą, už ką balsuoti ir ką toliau daryti, jiedviem pravedė ne antrasis, bet pirmasis teisiamasis, jo sugyventinės brolis.

Antrasis teisiamasis, tas, kuris pakvietė saviškius balsuoti, dėjosi iš viso mažai ką beprisimenantis. Esą jis buvo girtas, todėl net neprisimena, kad kam nors būtų skambinęs, tačiau neneigė, jog taip galėjo nutikti. Kas siūlė pinigus už V. Laurinaičio naudai atiduotus balsus, jis teigė negalintis pasakyti – esą tądien prie savivaldybės būriavosi žmonės, kurie neva kalbėjo balsavimą už pinigus. Pats jis tądien esą negavęs jokių pinigų.

Pirmojo teisiamojo sugyventinė, antrojo teisiamojo brolio, kuris gyvena susidėjęs su Jolanta, dukra, aiškino, kad apie balsų pirkimą nieko nežinojusi. Esą tądien ji tik girdėjusi kalbant, kad reikia balsuoti už V. Laurinaitį. O apie piniginį atlygį ji tik vėliau išgirdusi iš kitų dviejų liudininkų, pirmojo teisiamojo sesers ir jos sugyventinio. Ir tik tuomet esą ji supratusi, už ką jai, grįžusiai po balsavimo, tėvas, antrojo teisiamojo brolis, Jolantos sugyventinis, davė 5 eurus. Paskui dar pridūrė, kad nėra įsitikinusi, jog būtent taip ir buvo.

Trečiasis teisiamasis viską neigė.

Jolanta, kurios bute tądien buvo girtaujama ir galimai sukosi „karuselė“, kaip jau prieš tai buvo parašyta, tvirtino, kad iš viso nieko nežino apie balsų pirkimą. Ji tik mačiusi, kaip jos sugyventinis savo dukrai, pirmojo teisiamojo sugyventinei, padavė 5 eurus, tačiau nieko neįprasto ji neįžvelgusi – esą tai visiškai normalu, kad tėvas duoda pinigų dukrai.

Teisme taip pat liudijo du Tauragės policijos pareigūnai, kurie kartu su savo viršininku tądien dalyvavo sulaikant V. Laurinaičio „rinkėjų“ ketvertą: pirmąjį teisiamąjį ir 3 šiandieniniame posėdyje dalyvavusius liudininkus. Esą Šilutės rajono policijos komisariate kažkurie iš jų prasitarė, kad balsavo už pinigus V. Laurinaičio naudai…

Išties labai paini byla.

Toliau ji bus nagrinėjama jau po Naujųjų metų.

3 skaitytojų komentarai
kaimas 2015 gruodžio 7d., 19:0884.15.182.217
jei ir dabar , kai visa tai mate rajono zmones , ka isdarinejo komskaku ir sockaku saikos – viskas bus uzglaistyta – tai lieka jau iseiti i gatves

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 5

Atsakyti

Anevas 2015 gruodžio 7d., 19:2278.61.117.233
Labai sudėtinga,dviem sakiniais gal mintį išreikšti,kad paprasčiau; KOKIE RINKĖJAI,TOKS IR MERAS

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 3

Atsakyti

Silutiskis 2015 gruodžio 7d., 22:1278.57.212.126

Va va kas buna kai tampi ne pirmas, ner nei garbes, o lieka tik skolos… Baisiai nepasiseke tiems nelaimetojams

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 14

Atsakyti

Rašyti komentarą