Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Kodas – upė“: Šiųmetėje šventėje Šilutė žada įspūdžių laviną

Publikuota: 2014 gegužės 07 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajono savivaldybėje pagaliau pradedama svarstyti apie galimybę sumažinti alkoholio prieinamumą ir vartojimą miesto šventės metu.

Trečiadienį Šilutės rajono savivaldybėje įvyko spaudos konferencija, kurios metu vietinės žiniasklaidos darbininkai buvo pasveikinti Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga, jiems pristatyta preliminari gegužės 31 d. vyksiančios miesto šventės programa.

Anot mero Šarūno Laužiko, šiųmetė Šilutės miesto šventė tikrai turėtų būti išskirtinė.

Ir ne vien tik renginių gausa bei įvairove, bet ir naujomis erdvėmis, dalis kurių šįkart bus maksimaliai priartintos prie vandens. Iš to kilo ir šventės pavadinimas „Kodas – upė“.

Apie visus planuojamus renginius čia dabar neaprašysi, juolab kad kai kurie akcentai dar laikomi giliai paslaptyje. Be to, artimiausiu metu turėtų būti išleista išsami šventės programa, iš kurios kiekvienas galės susidaryti savo nuomonę ir pats suplanuoti savo maršrutą po švenčiantį miestą.

Vis dėlto į kai kuriuos naujus šventės akcentus, mūsų manymu, tikrai verta jau dabar atkreipti dėmesį. Be jau įprastų miesto vietų, nemažai šventinių renginių vyks prie pat Šyšos upės ir net ant vandens. Šilutiškius ir miesto svečius iš oro sveikins Šilutės aeroklubo ultralengvieji orlaiviai (pageidaujantieji pažvelgti į Šilutę iš paukščio skrydžio šventės dieną gali iš anksto registruotis aeroklube, Armalėnų aerodrome), vyks senovinių automobilių paroda „Senas kibiras“ ir Miestų turnyras, kuriame pečius surems Šilutės ir svečių Švedijos bei Lenkijos komandos. Jau nekalbant apie šventinę mugę, parodas, koncertinius pasirodymus ir kitokius įdomius renginius, kurių gegužės 31-ąją Šilutėje turėtų būti išties gausu.

Ir visa tai – už 93 tūkst. litų, iš kurių, anot Kultūros skyriaus vedėjos Vilmos Griškevičienės, tik 8000 Lt bus skirta iš rajono biudžeto, o visi likusieji – iš rėmėjų.

Užbaigti norisi V. Griškevičienės žodžiais, kad atkreipdami dėmesį į Šyšos upę, galbūt paskatinsime visus labiau ją vertinti ir saugoti.

Beje, baigiantis spaudos konferencijai rajono valdžios dėmesys buvo atkreiptas ir į skaudulį, supūliuojantį kone kiekvienos miesto šventės metu – tai viešas lėbavimas, dažnai pasibaigiantis viešosios tvarkos pažeidimais, apsinuodijimais alkoholiu ir kitokiais nemalonumais. Meras Š. Laužikas pažadėjo, kad bus ieškoma sprendimų, kaip sumažinti alkoholio prieinamumą ir vartojimą jau šios šventės metu. Bet, kaip pastebėjo Savivaldybės vadovas, tam gali prireikti visos miesto bendruomenės supratimo ir pagalbos.

Kartu prisiminkime, kaip šventėme pernai metais:
Šilutės miesto šventė, 2013-05-25


4 skaitytojų komentarai
Rita 2014 gegužės 7d., 20:285.20.114.237
Pagrindinis šventės akcentas turėtų būti netikėtas išmaudymas uoste. Tam ir patirties ir specialistų turime, ir savivaldybei nieko nekainuotų…ir žmogui liktų ilgas prisiminimas apie ŠILUTĘ i.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 1

Atsakyti

nesvarbu 2014 gegužės 7d., 20:4678.61.84.24
pati lieviause miesto šventė bus kokios miestas nėra dar mates. Matosi viskas iš programos ikivaizdžiai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 3

Atsakyti

Kodo žymėjimas 2014 gegužės 8d., 10:1981.7.78.252

-Bekodobečipo ?- stokaseineišviententup!
-Br… upS.
-E..t.n…..

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Nuolydžio/statmens žymėjimas 2014 gegužės 8d., 10:4681.7.78.252

Tėvelio Nemuno žemynos dukrų Atmatos, Šyšos sruvos vanduo gyvenimą kūrė potvyniais…
Motušei panorėjus, žuviai paleipus – veržlilavinabus ?

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą