Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės „tvarkiečiai“ susikirto per susitikimą su visuomenininkais

Publikuota: 2012 balandžio 16 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

 R. Jaruškevičius (antras iš dešinės) su kitais JDJ Šilutės skyriaus aktyvistais „tvarkiečius“ privertė pripažinti (nors ir netiesiogiai), kad jų rinkiminiai pažadai tebuvo gražūs žodžiai rinkėjams prisivilioti. (Oresto Lidžiaus nuotr.) R. Jaruškevičius (antras iš dešinės) su kitais JDJ Šilutės skyriaus aktyvistais „tvarkiečius“ privertė pripažinti (nors ir netiesiogiai), kad jų rinkiminiai pažadai tebuvo gražūs žodžiai rinkėjams prisivilioti. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Kaip Jungtinis demokratinis judėjimas (toliau – JDJ) Šilutės „tvarkiečių“ elitą išvedė į dienos šviesą.

„Ėjau į politiką, kad pagerinčiau gyvenimą visiems, – tvirtino Šilutės r. savivaldybės mero pavaduotojas, partijos „Tvarka ir teisingumas“ skyriaus pirmininkas Vaidas Pavilonis savivaldybėje rajono bendruomenės labui jau visus metus liejančių prakaitą „tvarkiečių“ susitikimo su JDJ Šilutės skyriaus aktyvistais pradžioje. – Tačiau per tuos metus įsitikinau, kad ta (politiko – aut. pastaba) duona ne tokia jau ir gardi“.

Apie savo apsisprendimą pasukti į politiką panašiai kalbėjo ir kiti trys ketvirtadienio susitikime dalyvavę savivaldybės tvarkos ir teisingumo kūrėjai – Tarybos nariai Daiva Žebelienė ir Gintaras Bružas (Vladas Kainovaitis nedalyvavo) bei savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dainora Butvydienė. Tačiau pastarieji, priešingai nei jų lyderis, neskubėjo viešai demonstruoti nusivylimo politiko duona.

Ir patys, to nenujausdami, „tvarkiečiai“ sau ant kalko užsinėrė kilpą, kurią jau po valandėlės užveržė JDJ skyriaus pirmininkas Rimantas Jaruškevičius. Bet dabar apie viską nuo pradžių…

Iš kairės: D. Žebelienė, G. Bružas, D. Butvydienė ir V. Pavilonis. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Iš kairės: D. Žebelienė, G. Bružas, D. Butvydienė ir V. Pavilonis. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

R. Jaruškevičius susitikime dalyvavusiems savivaldybės politikams turėjo paruošęs dar kelis klausimus. JDJ skyriaus pirmininką domino, ką išrinktieji „tvarkiečiai“ žino apie civilinės bylos dėl kaiulininkystės bendrovės „Grabupėliai“ 2007 – ųjų pavasarį gamtai padarytos daugiau kaip 1,5 mln. litų žalos eigą, kaip bus organizuojamas negabaritinių ir sunkiasvorių krovinių gabenimas tam nepritaikytu Šilutės – Ramučių keliu, pro tuos pačius „Grabupėlius“, į planuojamo vėjo jėgainių parko statybų aikštelę ties Didšiliais.

Deja, aiškaus ir įtikinamo atsakymo į šiuos klausimus „tvarkiečiai“ nesugebėjo duoti. Jiems taip pat sunkiai sekėsi įtikinti R. Jaruškevičių, kad pakartotinai savivaldybės skelbiamo konkurso komunalinėms atliekoms surinkti ir išvežimo sąlygos nėra priderintos vienam konkrečiam vežėjui.

Toliau – dar gražiau. Spaudžiamas dėl užmirštų konkrečių priešrinkiminių pažadų, išguldytų Šilutės „tvarkiečių“ rinkimų programoje, vicemeras pats pradėjo reikšti pretenzijas JDJ skyriaus aktyvistams dėl jam neįtikusio susitikimo formato. Esą jis iš šio susitikimo tikėjęsis ne kritikos, bet patarimų ir pasiūlymų, kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“ žmonės turėtų toliau darbuotis savivaldybėje. O dėl visų darbo savivaldybėje sėkmių ir nesėkmių R. Pavilonis jam jau įprasta maniera pasiskubino apkaltinti politinės patirties stoką…

Dar kiek pakamantinėjęs „tvarkiečius“ ir įsitikinęs, kad pastarieji iš tikrųjų mažai kuo skiriasi nuo kitų politinių partijų, JDJ skyriaus lyderis R. Jaruškevičius padėjo tašką ginče dėl išrinktųjų į savivadybės tarybą atstovavimo rinkėjams: „Tuomet norėčiau grįžti prie pirmojo klausimo. Kodėl pasirinkote politiko kelią?..“

Vis dėlto būtų neteisinga nepaminėti, kad „tvarkiečių“ (ir ne tik jų – aut. pastaba) kritikai atsižvelgė į V. Pavilonio pageidavimą ir pateikė vieną konkretų pasiūlymą, kaip parodyti rinkėjams, kad jie kitokie.

„Ar nereikėtų partijoms atsisakyti privilegijos visiškai nemokamai naudotis seniūnijos patalpomis (į Tarybą išrinktoms partijoms Šilutės seniūnijoje nemokamai suteikiami kabinetai, savivaldybė už jas moka ir komunalinius mokesčius – aut. pastaba)? Kiek galima plėšikauti? – iš salės klausė pedagogas Stasys Blinkevičius. – Atsisakykit, būkit pirmi,“ – dar padrąsino. Deja, veltui.

„Logikos yra, esam apie tai šnekėję. Bet kaip tokį išsišokimą įvertins Taryba?“ – tarsi savęs paklausė V. Pavilonis. Ir pasiskubino pasiteisinti rinkėjams, kad dabar esanti tokia tvarka (ir teisingumas – aut. pastaba)…

27 skaitytojų komentarai
Nepartinis 2012 balandžio 16d., 12:4678.59.63.123

Man tai kyla klausimas ar kitos partijos pažadų nedalijo? Ar tik vieni tvarkiečiai nemokamai naudojasi patalpomis ir kitomis privilegijomis? Ar tik tvarkiečiai turi kištis į teismų procesądėl kiaulininkystės?ar tai jų vienintelis rūpestis? ar jie per rinkimus pažadėjo nubausti tuos gamtos teršėjus? Esu nepartinis bet man nepatogu kai dirbtinai primetama ir viena partija turi atsakyti už esamas ar buvusias nuodėmes.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 27

Atsakyti

Be pykčio 2012 balandžio 16d., 14:1488.119.138.11
Tai kam lenda į tą politiką jeigu neturi jokių minčių, kai padaryti geriau. Tai paprasčia tuštybė.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 27 Thumb down 1

Atsakyti

petras 2012 balandžio 16d., 14:1684.15.181.88

Nesiimu teisinti V. Pavilionio ir jo bendražygių. Jie tikrai nėra kitokie negu kitų partijų atstovai. O turėtų. Galbūt netgi netekdami pozicijų valdančiojoje daugumoje. Arba aiškiai rinkėjams pasakyti kurie programos punktai liks neįvykdyti – juk ne absoliučioje daugumoje dirba ir programas turi derinti su koalicijos partneriais. Sėkmės tau, Vaidai. Tik jokiu būdu nepripažink, kad neturi patirties, jos jau reikėjo prikaupti.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 18

Atsakyti

porucik 2012 balandžio 16d., 14:1884.15.181.88

Nepasiduok, Vaidai. Ir nestok į pozą su rinkėjais – jie tavo darbdaviai.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 23

Atsakyti

Sima 2012 balandžio 16d., 14:22195.182.92.18

Tvarkiečius visada labiaus skalpuoja, nei kitas partijas vien tik dėl jų aktyvumo ir pasipriešinimo neteisybei

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 27

Atsakyti

Klausimelis 2012 balandžio 17d., 08:5288.119.138.11
Tai kodėl tą partiją pravardžiuoja Betvarkė ir neteisybė. Akivaizdu todėl, kad jie tvarką ir teisybę supranta pagal komskių bibliją – arba tu su jais arba esi priešas. Tai neokomunistų partija. Pagėgiuose visi kurie nori išsaugoti verslą ar valdiškas pareigas jau tapo tvarkiečiais

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 1

Atsakyti

Tomas vardu Petras 2012 balandžio 16d., 14:3381.7.123.18

Straipsnio autorius kategoriskai nusiteikes pries viena puse (cia mano nuomone), ir siaip pastebejimas, kad sitas laikrastis nusiteikes pries ta pacia viena puse (cia vel mano nuomone). P.S. jokiai partijai nepriklausau

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 17

Atsakyti

Anevas 2012 balandžio 16d., 19:1478.61.237.27
Kam čia straipsnio autorius kartegoriškai nusiteikęs,pasekė kaip yra iš tikro,Vaidas ne politikas ir ne supranta ką veikia savivaldybėje,tokių Šilutėje nereikia,tegu važiuoja pas Komskį į Pagėgius padės stulpus viduryje gatvės statyti ir kuro brangiau nusipirkti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 22 Thumb down 4

Atsakyti

Vaidas 2012 balandžio 16d., 15:0778.61.27.149
Daugumą pagėgiškių privertė mylėti ir nenusiteikti prieš komskinių partiją,tačiau Šilutėje žmonės kiek protingesni ir suprantą pagal kokią tvarką ir teisingumą jie laimi. Man regis su gėlėmis ir plojimais jie niekur nebus sutikti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 26 Thumb down 2

Atsakyti

Šilutiškis 2012 balandžio 16d., 18:4884.15.176.180

Nereikia varyti ant vienos partijos.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 16

Atsakyti

Edis 2012 balandžio 16d., 20:0878.58.51.131

Nepasiduokite tvarkiečiai, sėkmės jums darbuose.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 18

Atsakyti

2012 balandžio 16d., 21:1078.58.207.183

Eilinis užsakomasis straipsnis. Kuo daugiau ta partija bus “skalpuojama” -tuo daugiau žmonės už ją balsuos. Už “Tvarką ir teisingumą”

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 15

Atsakyti

Vytautas 2012 balandžio 16d., 23:1278.62.9.101

Iš nuotraukų matosi, kad Šilutės JDJ vyrukai klausimus ne savo galva parengė, o iš lapelių paskaitė. Būtų malonu išgirsti Šilutės JDJ gudragalvių nuomonę apie vyriausybės vadovo A. Kubiliaus darbą, manau paprasčiau būtų ir nereikėtų klausimų skaityti.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 11

Atsakyti

as 2012 balandžio 17d., 06:0684.32.208.124
“bus organizuojamas negabaritinių ir sunkiasvorių krovinių gabenimas tam nepritaikytu Šilutės – Ramučių keliu, pro tuos pačius „Grabupėlius“, į planuojamo vėjo jėgainių parko statybų aikštelę ties Didšiliais” o cia kartais ar ne tas pats vel Balcytis bus atsakingas uz tas statybas

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 3

Atsakyti

Klausimelis 2012 balandžio 17d., 08:5988.119.138.11
Sovietikams pavydas bambą graužia. Nenuostabu, kad pokario metu tiek tokių pavyduolių tapo stribais. Lietuvos gėda,.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 5

Atsakyti

Kazys 2012 balandžio 17d., 07:1788.118.204.26
Teisingai jau kazkas paminejo, siluteje ziniasklaidos taikiny, tik partija tvarka ir teisingumas. Jie tarsi vieninteliai esantys daugumoje ir tt. Bet reikia prisiminti musu vietiniu politiku pazadus pries rinkimus ir ju garsius sukius, kad eis i koalicija su bet kuo tik ne su komskiu… Kitaip to nepavadinsi, tik kaip baime prarasti savo galia…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 3

Atsakyti

Dzukas 2012 balandžio 17d., 07:5181.7.89.15

Palaikome Tavrkiečius Šilutėje. Jie šaunuoliai

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 17

Atsakyti

"Tvarkietis" 2012 balandžio 17d., 08:2380.239.242.207
Tvarkieciai,darbieciai ar tiesiog kokie tai kaimieciai…koks skirtumas kas jie ten tokie? Gave valdzia visi vienodai ta,taip vadinama,”tvarka” daro! Sedi zmones valdiškuose kabinetuose,neturedami visiškai jokios kompetencijos spresti tiek politinius,tiek ekonominius,tiek ir tuos pacius socialinius klausimus,o kai kazkas po šikna degla pakiša,teisinasi patirties stoka….eiliniai klounai! Ir ko iš ju noret?!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 4

Atsakyti

Už teisybę 2012 balandžio 17d., 09:0788.119.138.11
Visi žino viešą paslaptį, kad tvarkiečiai savo vietas rajono taryboje nusipirko – susivežė savo rinkėjus. Tai liudija faktas, kad nmažai kam žinomas asmuo v.pavilonis tapo pirmumo balsų lyderiu aplenkęs net 10 metų savivaldos vadovą V.Pozingį. Taigi tie tūkstančiai pirmumo balsų yra pirktiniai balsai. Susiskaldę tvarkiečiai dabar daug ką gali papasakoti. Jau žinoma, kad seimo rinkimų 1 turo planas 4000 pirktiniu balsų. Šilutės kraštui yra tik vienas kelias nusimesti tą politikos mėšlą – aktyviai eiti balsuoti ir teisinėms institucijoms pranešti apie kiekvieną bandymo nupirkti atvejį.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 4

Atsakyti

Konstantinas 2012 balandžio 17d., 11:0785.206.87.61
Matosi, kad pagaliau Tvarka ir Teisingumas susirado kelis raštingesnius iš savo tarpo, kuriems ir kompiuteris nesvetimas. Todėl duota tiems “rašytojams” komanda komentuoti straipsnius internete.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 2

Atsakyti

Albinas 2012 balandžio 17d., 12:3188.118.204.26

Bet rimtai šilutėje nebeliko jokių kitų partijų, nei TT partija, ar čia žurnalistai šią partija labai myli? O gal opozicija kažkokius darbo daro, apart kritikavimo?

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 8

Atsakyti

zemaitis 2012 balandžio 17d., 13:3278.57.134.241

kazkaip jau per daznai sio portalo straipsniai buna nukreipti pries Tvarkos ir teisingumo partijos atstovus… Laikykitės tvarkiečiai ir nesileiskit būti šmeižiami ir gniuždomi oponentų.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 10

Atsakyti

S. 2012 balandžio 17d., 13:5484.32.210.22

Klausyk, tu, už teisybę rašytojau, aš nepriklausau jokiai partijai, bet tu čia ir pavarei. Jeigu tvarkiečiai nebus durni, tai tu teistumą už savo komentarą turi visu šimtu procentų. Taigi dabar pradėk galvoti su viršutine galva iš kur tau reiks paimti tuos 4000 liudininkų, kur tu sakai, kad jie yra nupirkti.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 9

Atsakyti

Aukštaitis 2012 balandžio 17d., 18:2284.15.191.43
Žemaiti o tu pasiūlyk JDJ skyriui ir jo pirmininkui, kad suorganizuotų sutikimus ir su kitų partijų atstovais . Galvoju , kad ir apie juos bus ką žurnalistams rašyti. Visi jie daug žadėjo, o ar tęsi savo pažadus…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 3

Atsakyti

Anevas 2012 balandžio 17d., 19:1078.61.237.27
Yra “TT” partijoje ir protingų žmonių,pvz Remigijus Ž. ,o Pavilionį ar Komskį žurnalistai rašo,kad vis prisidirba arba prisišneka,apie merą “valstietį”nieko neberašo žurnalistai,turbūt nieko nedirba ir neprisidiriba, “ravi šieną” ramiai …pavasaris,darbymetis…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 2

Atsakyti

Nepartinis 2012 balandžio 17d., 20:3778.59.63.123
Aha, Remigijus tai protingas neapsakomai, net kalbėdamas su vaikais prisišneka.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 3

Onė 2012 balandžio 17d., 18:3184.15.191.43
Visi žinome kieno marionetės yra tvarkiečiai, darbiečiai ir šiaip visi ….iečiai. Ir nėra ko čia verkšlenti, kad be patirties . Jūs mielieji patys pasirinkote tokį kelią, jūs dabar jau dirbkite , o apie patirtį ir sugebėjimus reikėjo galvoti anksčiau.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą