Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Stintų žvejyba baigėsi tragiškai

Publikuota: 2011 kovo 03 Kategorija: Nelaimės, Teisėtvarka

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Ankstų ketvirtadienio rytą Kuršių mariose nuskendo ant ledo žvejojęs vyras, praėjusią naktį pagalbos prireikė dar vienam žmogui, tačiau jam pavyko išsigelbėti.

Pirmojo pagalbos šauksmo Karinių jūrų pajėgų (KJP) Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) bendruoju pagalbos telefonu 112 sulaukė apie 3 val. nakties. Ant ledo ties kelio Klaipėda-Nida 16 kilometru žvejojantis vyras pranešė, jog negali išeiti į krantą dėl properšos. Į pagalbą nelaimės ištiktajam JGKC ketino siusti Valstybės sienos apsaugos tarnybos laivą, tačiau VSAT atstovai pranešė, kad dėl Kuršių mariose esančių ledų sangrūdų nuvykti į įvykio vietą nėra techninių galimybių.
4.15 val. tas pats pilietis informavo, jog į krantą išėjo savarankiškai, jam medicininės pagalbos nereikia.

Apie 7 val. JGKC gavo informaciją iš neprisistačiusio asmens, kad jis pranešė policijai apie Kuršių mariose ties kelio 14 kilometru nuskendusį pilietį ir laukia policijos.

Klaipėdos apskrities VPK informavo, jog policijos ekipažas nuvyko į įvykio vietą ir patvirtino, kad vienas asmuo nuskendo, o antras asmuo šlapiais drabužiais sėdi automobilyje.

JGKC įspėja gyventojus, kad Kuršių marių ledas darosi nestabilus, tad, siekiant išvengti galimų nelaimių, gyventojų prašoma nelipti ant jo ir įspėti to nedaryti aplinkinius.

“Vakarų ekspresas”

Rašyti komentarą