Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Macijausko byla: teismas baudos už kyšininkavimą nesumažino

Publikuota: 2017 lapkričio 30 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

www.msa.lt nuotr.www.msa.lt nuotr.

Kyšininkavimo bylą apeliacine tvarka išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas šiandien priimta nutartimi paliko nepakeistą pirmosios instancijos teismo apkaltinamąjį nuosprendį dabar jau buvusiam Lietuvos saugios laivybos administracijos darbuotojui Eugenijui Macijauskui, nekeitė ir jam skirtos baudos dydžio. Šia nutartimi teismas atmetė ir nuteistojo, ir prokuroro apeliacinius skundus, praneša Klaipėdos apygardos teismas.

Buvusį valdininką Šilutės rajono apylinkės teismas nuteisė už tai, kad vykdydamas Lietuvos saugios laivybos administracijos Pramoginės laivybos skyriaus vyresniojo valstybinio inspektorius tarnybines funkcijas jis savo naudai reikalavo ir ėmė kyšius už teisėtas ir neteisėtas paslaugas. Be to, jis pripažintas kaltu ir už tai, kad kartu su kitu asmeniu pagamino netikrą dokumentą bei jį panaudojo. Pirmosios instancijos teismas jam skyrė galutinę 15 064 eurų dydžio baudą bei nusprendė konfiskuoti nusikalstamu būdu įgytus 2799 eurus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Byloje nustatyta, kad buvęs inspektorius, pasinaudodamas savo tarnyba, pažintimis, o kartais ir tariama įtaka valstybės tarnautojams, kyšius paėmė 19 kartų, gauto atlygio už „paslaugas“ sumos svyravo nuo 10 iki 720 eurų. Pavyzdžiui, neteisėtas laivo pirminės techninės apžiūros akto išdavimas bei laivo dokumentų pateikimas įregistravimui į Lietuvos vidaus vandenų laivų registrą „kainavo“ 200 eurų, „pagalba“ laikant egzaminą tarptautiniam motorinio pramoginio laivavedžio kvalifikacijos liudijimui gauti – 720 eurų.

Apeliaciniais skundais nuteistasis ir jo gynėjas prašė panaikinti apkaltinamąjį nuosprendį ir priimti išteisinamąjį nuosprendį dėl dalies bylos epizodų bei paskirti ne didesnę kaip 100 MGL dydžio (3766 eurų) baudą arba ne didesnę kaip vienerių metų laisvės apribojimo bausmę, o prokuroras – paskirti galutinę 630 MGL dydžio (23725,80 eurų) baudą, kitą nuosprendžio dalį paliekant nepakeistą.

Atmesdama apeliacinius skundus, Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegija atsižvelgė į byloje surinktus, teisiamajame posėdyje ištirtus ir skundžiamame nuosprendyje aptartus įrodymus ir konstatavo, jog pirmosios instancijos teismas tinkamai atskleidė padarytų nusikaltimų esmę, tinkamai ištyrė ir įvertino byloje surinktus duomenis bei padarė teisingas ir motyvuotas išvadas dėl E. Macijausko kaltės. Be to, kolegija nutarė, kad už padarytas nusikalstamas veikas buvo parinktos tinkamos bausmės, todėl jas mažinti ar didinti nėra pagrindo.

Šis Klaipėdos apygardos teismo procesinis sprendimas įsiteisėja nuo paskelbimo dienos, tačiau per tris mėnesius kasacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

klat.lt inf.

Rašyti komentarą