Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaip Šilutė sutaupė du milijonus litų

Publikuota: 2011 sausio 19 Kategorija: Nuo'monės

Šilutės r. savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Laužikas, bandydamas viešai sumenkinti Nemuno deltos regioninio parko kraštovaizdžio (jis tai vadina menamomis vertybėmis) svarbą ir dėl jo išsaugojimo kovojančius piliečius, pats, nors ir netiesiogiai, bet patvirtino visuomenės įtarimus, kad savivaldybės organizuojamuose viešuosiuose pirkimuose ne visada viskas gerai.

Kalbu apie šį antradienį rajoniniuose laikraščiuose pasirodžiusią Š. Laužiko politinę reklamą – mokamą publikaciją pavadinimu “Kas svarbiau – medžiai ar žmonių saugumas?”, kuria jis mėgina užlopyti savo politinio supermeno kostiumo skyles, išplyšusias per pernai vasarą kilusį Minijos kaimo medkirčių skandalą.

Pagąsdinęs skaitytojus, kad Lietuvos Venecija vadinamame Minijos kaime šį pavasarį upė gali išsilieti iš krantų, ir dėl potvynio grėsmės vietos gyventojams bei jų turtui apkaltinęs (vėlgi netiesiogiai) prokuratūrą, Kultūros paveldo departamentą ir piliečius, stojusius ginti Š. Laužiko taip nemėgstamų medžių, Šilutės politikos mohikanas čia pat prasitarė, kad po pakartotinai surengto konkurso “Minijos kaimo krantinių sutvarkymo” projektui vykdyti UAB “Šilutės polderiai” sutiko atlikti tuos pačius darbus už beveik trečdaliu mažesnę kainą, nei buvo užsiplėšusi praeitais metais.

Pernai ta pati “Šilutės polderių” bendrovė už “eurokrantinių” įrengimą Minijos kaime buvo užsiprašiusi beveik 6,6 mln. litų, o šiemet žada apsieiti ir su 4,5 mln. Lt. Kas gi tokio įvyko per nepilnus metus, kad daugiausiai iš valstybinių užsakymų gyvuojanti įmonė staiga taip atpigino savo darbą?..

Galbūt, sakau, atpigs ir estakados kelyje iš Šilutės į Rusnę projektavimas, už kurį UAB „Tiltų ekspertų centras“ užsiprašė net 800 tūkst. litų, jeigu Klaipėdos apygardos teismas Šilutės r. savivaldybės sutartį su šia įmone kartais pripažintų negaliojančia?

O galbūt ir kiti viešieji pirkimai, kuriems savivaldybė išleidžia milijonus litų, galėtų būti pigesnį?

Be pykčio,
Orestas Lidžius

3 skaitytojų komentarai
Garbė 2011 sausio 18d., 15:1078.61.27.149
Orestai, garbė tau, kad pastebi ir paviešini tokius daugumai kartais nepastebimus, bet labai jau nešvarius darbus. Tik pagalvokim nepavyko prastumt darbus, pasidarant pora mln. tai dabar žiūrėkit kaip ,,aŠ” sutaupau ir rūpinuosi gyventojų saugumu. Šis žmogus išties nesupranta ką daro, atleiskim…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 1

Atsakyti

Voitiechas 2011 sausio 18d., 16:18195.182.76.59
Ačiu už drąsą

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 1

Atsakyti

ekspertas 2011 sausio 19d., 09:3078.61.24.50
Valdančiajam svarbiausia sumenkinti kitų nuomonę ir likti visada teisiam.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą