Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

STT pristato: antikorupcinės informacijos centras

Publikuota: 2017 birželio 29 Kategorija: Teisėtvarka

Stop kadras.Stop kadras.

Siekdama geriau informuoti visuomenę apie Lietuvos pasiekimus kovojant su korupcija, Specialiųjų tyrimų tarnyba (toliau – STT) interneto svetainėje pristato informacijos centrą.

Informacijos centre www.stt.lt/infocentras patogiai ir greitai galima rasti pagrindinius korupcijos prevencijos Lietuvoje ir pasaulyje rodiklius, įdomiąją statistiką, atrinktą ir supaprastintą tyrimų medžiagą, lengvai suprantamą visuomenei ir žiniasklaidai.

Daug informacijos pateikiama vizualiai, pasitelkiant infografikus, animaciją, trumpus vaizdo klipus bei TV reportažus. Čia taip pat galima rasti interviu su pilietinės visuomenės, verslo, mokslo, kultūros, žiniasklaidos ir kitų sričių nuomonių lyderiais.

Informacijos centre bus siekiama reguliariai pateikti naujausią statistiką, komentuoti pagrindinius įvykius ir tendencijas, susijusius su korupcijos prevencija ir aktualius daugeliui Lietuvos piliečių.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Sociologiniai tyrimai atskleidžia, kad Lietuvoje tik 35 % piliečių tiki galintys patys prisidėti prie korupcijos mažinimo. Šiuo informacijos centru norime padidinti visuomenės supratimą, kaip pasireiškia korupcija, kaip ji paveikia kiekvieną visuomenės narį, kad tai yra ne abstraktus blogis, o kiekvieno žmogaus gyvenimo kokybę veikiantis fenomenas“, – sako STT atstovė spaudai Renata Endružytė.

Sunku paneigti, kad dažnai žiniasklaidoje dominuojančios naujienos apie vykdomus tyrimus, įvairius korupcijos atvejus ir nusikalstamas veikas formuoja gana klaidingą visuomenės nuomonę, kad Lietuvoje kova su korupcija negerėja.

„Iš tiesų situacija yra geresnė, tiesiog trūksta pozityvios informacijos apie mūsų šalies pasiekimus šioje srityje, kurie yra ženklūs tiek Europos, tiek ir pasaulio kontekste“, – priduria STT atstovė spaudai Renata Endružytė.

Piliečiai, būdami geriau informuoti ir disponuodami įvairiapuse informacija, turi didesnę motyvaciją patys nebetoleruoti senų įpročių ir dalindamiesi informacija patys aktyviai skatina ir palaiko kovą su korupcija.

www.stt.lt/infocentras

www.stt.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
ŠILUTIŠKĖ 2017 birželio 30d., 05:48212.59.30.145

Kas iš tų centrų ,jeigu ,kaip rašo šiandien delfis ,panosėje ,Vilniuje VIPININKAMS atskira ligoninė veikia ,tai kas ką mato ir ką žiūi.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą