Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vilkyčių moksleiviai nori sportuoti

Publikuota: 2010 gruodžio 18 Kategorija: Kitos sporto šakos, Sportas

G. Pakalniškis prie savo treniruoklių. (Broniaus Mulskio nuotr.)G. Pakalniškis prie savo treniruoklių. (Broniaus Mulskio nuotr.)

Vilkyčių pagrindinės mokyklos mokiniai mėgsta sportuoti. Mokyklos vardas garsinamas ne tik rajone, bet ir Lietuvoje. Finalinėse šalies ir zoninėse lengvosios atletikos, kvadrato ir tinklinio varžybose nuolat iškovojame prizines vietas.

2011 m. Lietuvos jaunių rinktinės sąraše – du vilkytiškiai ieties metikai – Martynas Baltrukonis ir Motiejus Jančauskas.

Aukštų pasiekimų nebūtų, jeigu neturėtume tinkamų sąlygų kūno kultūros pamokoms ir treniruotėms. Todėl pastaruosius kelis metus buvo gerinama mokyklos sportinė bazė. Prie to daug prisidėjo buvusi mokyklos direktorė Eugenija Zokienė.

Tačiau ir mokiniai nebuvo vien tik pasyvūs stebėtojai. Technologijų pamokose ir namuose, padedant tėvams, buvo daromi įvairūs treniruokliai. Jų sukonstruota net 8. Mokiniams mielai padeda pavaduotojas ūkio reikalams Ričardas Valutis.

Pastaraisiais metais pagrindinis šių darbų iniciatorius buvo Gytis Pakalniškis, kuris suprojektavo ir su draugais padarė ne vieną treniruoklį.

Šiais metais G. Pakalniškis respublikiniam konkursui “Norime sportuoti – įsirengiame patys” pristatė mokyklos treniruoklių patalpą ir sukurtus treniruoklius. Gruodžio mėnesį paaiškėjo, kad mokykla pateko tarp geriausiųjų konkurso dalyvių. Tarp apdovanotųjų buvo ir Gytis Pakalniškis. Deja jis neturėjo galimybės nuvykti ir dalyvauti apdovanojimo iškilmėse.

Gruodžio 15 d. Biržuose vyko Lietuvos mokinių ir studentų sporto centro organizuotos akcijos “Norime sportuoti – įsirengiame patys” ir projektų konkurso “Įsirengiame patys” aptarimas, nugalėtojų apdovanojimas.

Biržų pilyje vykusi šventė prasidėjo LMSSC direktorės Onos Babonienės sveikinimu visiems susirinkusiems, dalyvavusiems ir dalyvaujantiems akcijoje ir projektų konkurse.

LMSSC metodininkas Vytautas Glovackas trumpai papasakojo apie akciją, jos rezultatus ir nugalėtojus, apdovanojo juos LMSSC padėkos raštais ir sportiniais prizais.

Baigiamąjį žodį tarė LMSSC direktorė. Ji pakvietė visus (miestus, miestelius, kaimus, bendrijas) jungtis prie Centro rengiamų akcijų bei konkursų ir patikino, kad tokie projektai bus ir toliau vykdomi.

Bronius Mulskis

Rašyti komentarą