Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kanapių verslas prie gero neprivedė

Publikuota: 2016 gegužės 06 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

25 metų amžiaus Švėkšnos seniūnijos gyventojas siunčiamas už grotų.

Klaipėdos apygardos teismas vakar priėmė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Šilutės rajono gyventojas kaltintas neteisėtu narkotinių medžiagų – kanapių auginimu ir laikymu. 25-erių anksčiau jau teistam už narkotinių medžiagų platinimą vyrui paskirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė, suimant jį teismo salėje.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Bylos duomenimis, neteisėtos daržininkystės verslą J. G. pradėjo praėjusių metų pradžioje. Šilutės rajone esančioje sodyboje kaltinamasis pasėjo kanapių augalų sėklų, o iš šių išaugus sodinukams juos perkėlė į greta namo paties įrengtą šiltnamį. Jame buvo įrengta ir speciali ventiliacija, šilumą skleidžiančios lempos bei kitą įranga, reikalinga Lietuvoje draudžiamam auginti ir narkotine medžiaga laikomam augalui.

Susijęs: „Kanapių verslas atvedė į teisiamųjų suolą“

Dalį derliaus, apie 10 kilogramų, J. G. parsinešė į namus, kur džiovino ir vartojo, o kitą dalį – dar apie 20 kilogramų, šiltnamyje augančių kanapių aptiko policijos pareigūnai. Jau nuimtą derlių kaltinamasis slėpė dėžutėse nuo bulvių traškučių ir maišuose.

Dėl to, kad neteisėtai augino ir laikė didelį kiekį narkotinės medžiagos – kanapių, vyras kaltu prisipažino visiškai.

„Prieš beveik ketverius metus kaltinamasis jau buvo teistas už neteisėtą narkotinių medžiagų disponavimą. Tąkart jam buvo skirtas 90 parų areštas. Tačiau vyras nepasimokė ir dar kartą įkliuvo teisėsaugininkams už panašų, bet gerokai įžūlesnį ir daugiau žalos galėjusį padaryti nusikaltimą. Lietuvos Respublikos įstatymai draudžia mūsų šalyje kanapes auginti, įsigyti, laikyti ar jas perdirbti, bet kaltinamasis, atrodo, to nesupranta ir “, – teigė šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas.

Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis dėl J. G. įvykdytų nusikalstamų veikų, jeigu nebus apskųstas apeliacine tvarka, įsiteisės gegužės 26 dieną.

www.prokuraturos.lt inf.

Rašyti komentarą