Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Greičio matuoklio niokotojas išvengė nelaisvės

Publikuota: 2010 rugsėjo 29 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

Trosu bandęs nutempti greičio matuoklį jaunuolis N.A. iš Šilutės rajono atlygino nuostolius bendrovei „Fima“.

Agentūra „VRP | Hill & Knowlton“ praneša, kad sumokėjęs 12,5 tūkst. litų už sugadintą įrangą jaunuolis didesnės bausmės išvengė vos per plauką: už pasismaginimą jam grėsė pakloti dar stambesnę sumą ir net dvejiems metams sėsti už grotų.

„Atsižvelgėme į tai, jog jaunuolis gailėjosi, atlygino nuostolius, anksčiau nebuvo teistas, todėl nusprendėme atsisakyti tolimesnių pretenzijų. Kaltinamajam pervedus pinigus į sąskaitą teismas bylą nutraukė. Tikiuosi, tai bus gera pamoka tiems, kuriems kyla noras niokoti greičio matuoklius – šis atvejis buvo išspręstas taikiai, bet kitą kartą toks elgesys gali kainuoti daug didesnę sumą ir pasisėdėjimą baudžiamųjų suole“,- po antradienį įvykusio paskutinio teismo posėdžio sakė Justinas Grigaliūnas, bendrovės „Fima” techninio aptarnavimo padalinio “Fima Service Center” direktorius.

Pasak jo, šio jaunuolio poelgis buvo labiausiai stebinantis iš visų greičio matuoklių niokojimo atvejų: Šilutės rajone, Usėnų kaime gyvenantis vaikinas sausį buvo užfiksuotas viršijantis greitį daugiau nei 90 km/val. Jis suniokojo matuoklį manydamas, jog duomenys yra saugomi įrenginyje.

Apklaustas 22 m. įtariamasis N.A. prisipažino padaręs nusikaltimą – prietaisą jis bandė nutempti trosu prikabinęs prie automobilio. Pasak pareigūnų, jaunuolis iki šiol buvo ne kartą baustas už greičio viršijimą, šiuo metu yra bedarbis.

„Sudaužyti ar pavogti greičio matuoklį – tai kvailiausia, ką galima sugalvoti. Juk duomenys matuoklio dėžėse nėra saugomi, jie iškart siunčiami policijos pareigūnams. Be to, visuose matuokliuose yra įrengta elektroninė apsaugos sistema, kuri reaguoja į bandymus niokoti įrangą ar nesankcionuotai ją atidaryti. Signalus sistema akimirksniu perduoda apsaugos tarnybai, kuri vyksta į įvykio vietą, – perspėja J. Grigaliūnas. – Labai gaila, bet prieš matuoklį ranką keliantys asmenys tik užsitraukia bėdą sau – dėžėje nieko vertingo nėra, jame esanti įranga gali būti pritaikoma tik greičio matavimui, o jos niokojimas užtraukia baudžiamąją atsakomybę“.

Pasak jo, įrengus matuoklių tinklą visoje Lietuvoje pasitaiko bandymų įrenginius sudaužyti ar pavogti. Tokiu būdu vandalai kenkia visai visuomenei, kadangigreičio matuokliai pernai buvo įdiegti siekiant sumažinti avaringumą šalies keliuose.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos užsakymu bendrovė „Fima“ įdiegė iš viso 150 greičio matuoklių visoje šalies teritorijoje. Užsienio patirtis rodo, kad greičio matuoklių buvimas skaudžių eismo įvykių padeda sumažinti iki 50 procentų – prieš įrenginį sumažintas automobilio greitis nelaimės tikimybė avaringoje vietoje sumažina iki minimumo.

Rašyti komentarą