Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: Girtas BMW vairuotojas Šilutės teisme “persėdo” į keleivio vietą?

Publikuota: 2016 kovo 25 Kategorija: Teisėtvarka

15min.lt skaitytojo nuotr.15min.lt skaitytojo nuotr.

Pernai gruodį dviejų visiškai girtų vyrų kelionė per Šilutės rajono Vilkų kampo kaimą baigėsi griovyje. Nors visiškai girtą šio kaimo gyventoją tiek policija, tiek įvykio liudininkai matė vairuotojo kėdėje, prieš kelias dienas Šilutės rajono apylinkės teismas nusprendė, kad vairavo ne jis, o šiek tiek blaivesnis keleivis, rašo Lauryna Vireliūnaitė str. „Stebuklas Šilutės rajono apylinkės teisme: kaip girtas BMW vairuotojas tapo tik keleiviu“ portale 15min.lt.

Pernai gruodžio 5 dieną įvykusią avariją aprašė 15min. Apie į griovį įlėkusį „BMW 525“ policijai pranešė pro šalį vykęs vaikinas.

Baimindamosi, kad automobilyje gali būti prispaustų žmonių, į įvykio vietą sulėkė gausios gelbėtojų pajėgos.

Gelbėtojai rado du nesužalotus, tačiau visiškai girtus jaunuolius.

24-erių vairuotojui, gyvenančiam tame pačiame kaime, netrukus pareigūnai nustatė sunkų – 3,32 promilių – girtumą. Mašinoje rasta alaus skardinių.

Netrukus nelaimės vietoje pasirodė ir vairuotojo tėvas. Vyras pareigūnams pasakojo matęs neblaivų sūnų, bet nė įtarti negalėjo, kad šis sės prie vairo ir ryšis kelionei.

Teismo sprendimas išvertė iš koto

Nuo įvykio prabėgus keliems mėnesiams tiek policiją, tiek avarijos liudininkus pritrenkė Šilutės rajono apylinkės teismo teisėjos Nijolės Bagdonienės sprendimas: vairuotojo kėdėje buvęs vyras niekuo dėtas, teismas nusprendė, kad jis BMW nevairavo.

Kaip 15min papasakojo vaikinas, pirmas pamatęs į griovį įlėkusius jaunuolius ir iškvietęs jiems pagalbą, vairuotojas buvo be sąmonės požymių.

„Patikrinau pulsą, jis buvo. Iškvietėme greitąją pagalbą, tarnybas, prisirinko liudininkų. Buvau kviečiamas liudyti į teismą, papasakojau, ką mačiau. Bet teisme vairuotoju tapo tas, kuris sėdėjo šalia. Teisėja priėmė palankų sprendimą žmogui, kuris, mano nuomone, negalėtų važinėti su 3,32 promilėmis ir žudyti žmonių. Gerai, kad jis nieko nenužudė“, – 15min teigė pašnekovas, nepanoręs viešinti savo pavardės.

„Nesu susijęs nei su viena puse – tik važiavau pro šalį. Bet mane piktina, kad juokiamasi iš Vladimiro Putino Rusijos, kur neteisingi teismai, o kas vyksta pas mus?“, – piktinosi jis.

Vaikinas pasakojo, kad pasišnekėjo su keleivio vietoje sėdėjusiu vaikinu, kuris nors ir buvo smarkiai girtas, šnekėti dar pajėgė: „Paklausėme jo vardo ir pavardės, klausėme, ar žino, kas jam gresia, už tai, kad girtas važinėja. Jis sakė: ne aš vairavau ir parodęs į vairuotojo kėdėje gulėjusį vaikiną pasakė, kad visos bėdos teks jam. O teisme jis prisiėmė atsakomybę.“

15min pašnekovas piktinosi, kad teisme teisėja jam aiškino, kad jis negalėjo matyti, kas vairavo automobilį, nes priėjo prie automobilio tik tuo metu, kai jis buvo griovyje.

„Girtais tiki, o manimi ir tuo, ką mačiau – ne. Mano draugų, važiavusių kartu, net nefiksavo kaip liudininkų. Girtų vaikinų naudai greičiausiai paliudijo iš kaimo į įvykio vietą sulėkę draugai ir pažįstami“, – svarstė jis.

Šilutės policija sprendimą skųs

Šilutės rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Kelių policijos grupės vyresnioji specialistė Agnė Auksorienė 15min patvirtino, kad Šilutės rajono apylinkės teismas iš tiesų priėmė tokią nutartį – pareigūnų aptiktas vairuotojas tapo keleiviu.

Nutartis kol kas neįsigaliojusi, ją galima apskųsti.

A.Auksorienė pabrėžė, kad policija tą ir ketina padaryti.

„Eismo įvykio metu atvykę pareigūnai buvo surašę protokolą tuo metu nurodytam vairuotojui. Gautas teismo sprendimas mūsų netenkina – be abejonės, mes jį apskųsime Klaipėdos apygardos teismui“, – sakė ji.

Vyresnioji specialistė teigė negalinti atskleisti abiejų BMW automobilyje sėdėjusių vyrų tapatybių, kol nesibaigs teismo procesas.

15min.lt inf.

Rašyti komentarą