Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žvejybos taisyklių pažeidimų nemažėja

Publikuota: 2016 kovo 25 Kategorija: Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais kovo 14-21 dienomis surengė 12 reidų, kurių metu tikrino žvejus mėgėjus Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje. Patikrinta beveik 700 žvejų mėgėjų žvejyba.

Buvo tikrinama, ar žvejojama turint žvejo mėgėjo kortelę, įrankių skaičius, sugautas laimikis bei švara aplink žvejybos vietą.

Neapsieita be pažeidimų: surašyti 29 administracinio teisės pažeidimo protokolai: 14 žvejų neturėjo žvejo kortelės (bauda iki 57 eurų), šešiems žvejams surašyti protokolai už šiukšlinimą žvejybos vietoje (bauda iki 57 eurų), 7 žvejai pažeidė saugomų teritorijų režimą (14 eurų bauda), vienas žvejybai naudojo statomą tinklą, tačiau, jo laimei, žuvies nebuvo sugavęs (bauda iki 289 eurų), jo tinklas konfiskuotas.

Taip pat išaiškintas šiurkštus medžioklės pažeidimas – medžiotojas nelegaliai sumedžiojo stirnos patelę. Už tai gresia bauda nuo 868 iki 1737 eurų su teisės medžioti atėmimu nuo 1 iki 5 metų ir pažeidimo padarymo įrankio konfiskavimu. Šilutės apylinkės teismas spręs dėl pažeidimo metu panaudotos transporto priemonės konfiskavimo.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas primena, kad iki balandžio 20 d. vyksta akcija „Lydeka – 2016“ ir yra draudžiama gaudyti lydekas, o iki gegužės 20 d. draudžiama gaudyti sterkus. Bet kokia žvejyba galima tik su žvejo mėgėjo bilietu ar kortele.

klrd.am.lt inf.

Rašyti komentarą