Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šiemet Šilutė mažiau dega

Publikuota: 2010 rugsėjo 15 Kategorija: Gaisrai, Teisėtvarka

vpgt.lt nuotr.Tačiau pastaruoju metu Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba (toliau – PGT) sulaukia vis daugiau iškvietimų į netikrus gaisrus.

Iki šių metų rugsėjo 14 d. Šilutės rajone kilo 208 gaisrai – 51 mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį, pranešė Šilutės PGT Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyris.

Pastebimai mažiau šiemet dega gyventojų ūkiniai pastatai – 16 kartų (pernai būta 26 gaisrų), sumažėjo gaisrų ir atvirose vietovėse – 104  šiemet, 120 pernai. Tačiau, anot Šilutės PGT Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininko Arūno Ališausko, prasidėjus rudeniniams žemės ūkio darbams, padaugėjo iškvietimų į tariamus gaisrus, kai žmonės saugiai degina buitines ir augalines atliekas. Tokių “gaisrų” šiemet užregistruota daugiau kaip 10.

Pareigūnas primena, kad Bendrosios priešgaisrinės saugos taisyklės leidžia šiukšles, augalinės kilmės atliekas deginti sugrėbtas (surinktas) į krūvas ne arčiau kaip 30 m nuo statinių. Palikti be priežiūros deginamas šiukšles, augalinės kilmės atliekas ir besikūrenančius laužus draudžiama. Taip pat draudžiama šiukšles, augalinės kilmės atliekas deginti miške, aukštapelkėse, durpingose vietose ir arčiau kaip per 100 m nuo jų. Nederėtų deginti ir nepjautos žolės, nendrių, javų, ražienų ir kitų pasėlių.

Gyventojai, susiruošę deginti didesnį kiekį augalinės kilmės atliekų, turėtų apie tai informuoti PGT. Atliekos turi būti deginamos tik šviesiu paros metu, kad pastebėjus dūmus ar liepsną būtų lengviau įsitikinti, kas vyksta.

Rašyti komentarą